De 10.000ste inwoner van Scherpenzeel Willicia Baars op de foto met loco burgemeester Henny van Dijk, wethouder Gerard van Deelen en haar man Wouter Baars.
De 10.000ste inwoner van Scherpenzeel Willicia Baars op de foto met loco burgemeester Henny van Dijk, wethouder Gerard van Deelen en haar man Wouter Baars. Gemeente Scherpenzeel

Scherpenzeel bereikt mijlpaal: 10.000ste inwoner

11 augustus 2020 om 15:11 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Scherpenzeel heeft afgelopen vrijdag een mijlpaal bereikt:  de 10.000ste inwoner schreef zich in. Niet eerder bereikte Scherpenzeel dit inwonersaantal. Willicia Baars mag zich de 10.000ste inwoner noemen. Zij kreeg dinsdagochtend een hartelijk welkom van loco-burgemeester Henny van Dijk en wethouder Gerard van Deelen, die bloemen, een taart en een Scherpenzeels welkomstpakket voor haar hadden meegenomen.  

Al enkele jaren schommelde het Scherpenzeelse inwonersaantal net onder de 10.000. De laatste maanden steeg het cijfer gestaag, onder meer door inschrijving van bewoners van De Herbergier (woonzorg-complex in de voormalige Witte Holevoet) en bewoners van nieuwbouwwijk Akkerwinde.

Tot deze laatste groep behoort ook Willicia Baars. Ze trouwde onlangs met een Scherpenzeler en samen kochten ze een huis in Akkerwinde. Haar man Wouter woonde dus al in Scherpenzeel maar door de inschrijving van Willicia bij Burgerzaken werd de 10.000 aangetikt.

Van Dijk wenste Scherpenzeels 'tienduizendste' het allerbeste: ,,We hopen dat zij, samen met haar man, een heel plezierige tijd in Scherpenzeel tegemoet gaat. En voor ons dorp is het goed dat het inwoneraantal groeit, zo kunnen we onze verenigingen en voorzieningen ook in de toekomst in stand houden.”

Willicia Baars, loco burgemeester Henny van Dijk, wethouder Gerard van Deelen en Wouter Baars.
Willicia Baarsen loco burgemeester Henny van Dijk
advertentie
advertentie