In verband met deze werkzaamheden is een weggedeelte geheel afgesloten voor verkeer.
In verband met deze werkzaamheden is een weggedeelte geheel afgesloten voor verkeer. Adriaan Hosang

Wegafsluiting vanwege groot onderhoud N224 Renswoude

17 augustus 2020 om 08:40 Overig

RENSWOUDE Bij het groot onderhoud aan de N224 worden sinds deze week twee weggedeelten tegelijk aangepakt. Het weggedeelte vanaf de rotonde Utrechtseweg/Molenstraat en het weggedeelte rotonde Dorpsstraat/Barneveldsestraat tot aan de Ubbeschoterweg, ter hoogte van het gemeentehuis.

In verband met deze werkzaamheden is dit weggedeelte geheel afgesloten voor verkeer. Het gaat hierbij om een asfaltreconstructie, het vernieuwen van de openbare verlichting, het herstraten van fiets- en voetpaden en het verbeteren van de voetgangersoversteekplaatsen.

PENDELBUSSEN Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is de N224, door het dorp, afgesloten voor doorgaand verkeer. Bestemmingsverkeer vindt wel doorgang. Voor doorgaand fietsverkeer is een opleiding ingesteld. Reizigers uit Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg worden met pendelbussen vervoerd van en naar de bushalte De Poort in Woudenberg. Daar kunnen ze overstappen op de reguliere lijnbus. Reizigers van en naar Veenendaal De Klomp kunnen gebruik maken van een pendelbus naar Renswoude.

OMRIJDEN Al weken wordt er, sinds 25 mei, hard gewerkt aan het groot onderhoud aan de N224 in Renswoude. Een en ander gebeurt in opdracht van de provincie Utrecht en wordt uitgevoerd door de Fa. Mourik, die deze werkzaamheden in fases ter hand neemt. Onlangs nog kwam het gedeelte rotonde Emminkhuizerlaan/Veenweg tot aan het dijkje op de grens met de provincie Gelderland aan bod. Deze werkzaamheden werden onlangs afgerond, zodat omrijden via bijvoorbeeld Ederveen tot het verleden behoort. Speciaal daarvoor was op de Veenweg een verkeerslichtinstallatie aangelegd.

Het groot onderhoud aan de N224 in de gemeente Renswoude vordert gestaag.

Als alles volgens de planning verloopt, zijn de werkzaamheden aan het eind van de maand afgerond en is er sprake van een ‘heuse facelift’ van de N224, in Renswoude.

advertentie
advertentie