Veteraan op bezoek
Veteraan op bezoek Zorgboerderij de Groote Fliert

Kinderen zorgboerderij bevrijden de buurt!

1 september 2020 om 12:30 Historie Deel je nieuws

75 jaar vrijheid, daar weten de kinderen van Zorgboerderij de Groote Fliert nu alles van! Van 24-27 augustus werd er een zomerkamp georganiseerd door de zorgboerderij met als thema 75 jaar bevrijding. Terug in de tijd, wat hebben ze veel geleerd en gedaan.

De eerste dag werden er mooie vlaggen gemaakt, want die zouden later die week gebruikt worden om Scherpenzeel te bevrijden. Dinsdag een pittige training die door een veteraan van een bevrijdingsmuseum werd gegeven. Dat was wel even zweten. Woensdag stond er ondanks het stormachtige weer kanoën op het programma en een survival waar de meesten geen droog pak konden houden. Maar daar gaven de dappere strijders niet om.

Donderdag was de laatste dag en wat hebben we deze met elkaar prachtig kunnen afsluiten. Een veteraan heeft persoonlijk bij ieder kind een medaille opgespeld en hen bedankt voor moed, beleid en trouw. Stralende jongens die even later in een echte legertruck mochten stappen. De vlaggen gingen mee en daar ging de legertruck. Al zwaaiend en toeterend reed de truck door Renswoude, Scherpenzeel en Woudenberg. Even stoppen op het Marktplein in Scherpenzeel om de bewoners te laten zien dat we echt vrij zijn. Hoera, wat hebben ze genoten!

Via de Hopeseweg weer terug
De bevrijders zijn er klaar voor!
advertentie
advertentie