Notaris Alex Korlaar.
Notaris Alex Korlaar. Veldjesgraaf & Korlaar notarissen

Bijeenkomst over Levenstestament in de bieb van Renswoude

6 september 2020 om 07:56 Activiteiten

RENSWOUDE SWO Scherpenzeel/ Renswoude verzorgt op woensdag 30 septemberin de bibliotheek Renswoude een themabijeenkomst over het levenstestament. Notaris Alex Korlaar van het Woudenbergse notariskantoor Veldjesgraaf & Korlaar zal ingaan op diverse aspecten van het erfrecht en het levenstestament.De Bijeenkomst vindt plaats om 20.00 uur in de bieb aan de Van Reedeweg 77. 

 ,,Stel, u kunt op enig moment door bijvoorbeeld dementie, een beroerte of een ziekte, tijdelijk of blijvend niet meer uw eigen beslissingen nemen met betrekking tot belangrijke zaken zoals uw vermogen en uw medische behandeling. Wie beheert dan uw vermogen en wie regelt voor u de beste zorg of neemt beslissingen over uw medische behandeling? Heeft u niets geregeld dan komen uw naasten voor veel lastige vragen en keuzes te staan. Dan dient een bewindvoerder en/ of mentor aangesteld te worden wat via de rechtbank geregeld moet worden. U kunt de regie in eigen hand houden door het maken van een levenstestament. In uw testament wijst u een of meerdere personen aan die u onvoorwaardelijk vertrouwt. U geeft aan hen een volmacht om uw wensen op medisch gebied kenbaar te maken om goede zorg te organiseren. Daarnaast geeft u volmacht om uw vermogen te beheren, waarbij u uitgebreide instructies kunt geven over de wijze waarop dit dient te gebeuren. Een levenstestament dient niet verward te worden met een testament. In een testament regelt u aan wie uw vermogen toekomt na het overlijden en wie uw nalatenschap afwikkelt.’’

Aanmelden voor de bijeenkomst kan tot 19 september door een e-mail te sturen naar servicepunt@swo-sr.nl, onder vermelding van het odnerwerp ‘Levenstestament’. Telefonisch kan via 033-2778898. Alleen aangemelde personen hebben toegang.

advertentie
advertentie