Teambuilding tijdens de FC Utrecht Experience Voetbaldag bij vv Scherpenzeel.
Teambuilding tijdens de FC Utrecht Experience Voetbaldag bij vv Scherpenzeel. Fotokring Flits

Trainen als een échte FC Utrecht speler

1 oktober 2020 om 13:08 Voetbal

SCHERPENZEEL Tachtig talentvolle jonge voetballers uit Scherpenzeel en omgeving hebben woensdag een middag lang genoten van de FC Utrecht Experience Voetbaldag. Op het sportpark aan de Eikenlaan kregen de spelers training volgens de methode van de profclub. Zo konden ze zelf ervaren hoe het is om te trainen als een échte FC Utrecht speler. 

De organisatoren van het Jeugdactiviteiten-team kijken terug op een ,,fantastische middag voor de jeugd.’’ ,,Het was een flinke klus om alles te organiseren, maar de dag was het meer dan waard  De kinderen waren allemaal super enthousiast. Ze hebben zoveel plezier gehad; dat was echt mooi om te zien.’’

Het voetbalevent stond onder leiding van FC Utrecht Academie-trainers en trainers van vv Scherpenzeel die daarbij assisteerden. ,,Op deze manier heeft onze vereniging er ook nog meer aan. Zo werden de voetbaltalenten geschoold en ontvingen de trainers uitleg over de filosofie van FC Utrecht. Die konden ze vervolgens meteen toepassen. De kinderen werden zo gemotiveerd te werken aan techniek, inzicht, motoriek, specifieke kwaliteiten, mentaliteit en teamspel. De voetballers leerden op die manier niet alleen beter voetballen, maar ook beter samenspelen.”

Ook aan het pedagogische klimaat was gedacht. ,,Hierbij moet je denken aan hameren op teamafspraken en onderling respect.’’

Na afloop ontvingen alle deelnemers en trainers een patatje, een snack en wat te drinken. Ook kregen zij nog een goodiebag mee met daarin een FC Utrecht sjaal en twee gratis toegangskaarten voor een thuiswedstrijd.

De FC Utrecht Experience Voetbaldag bij vv Scherpenzeel.
De FC Utrecht Experience Voetbaldag bij vv Scherpenzeel.
Alle deelnemers aan de FC Utrecht Experience Voetbaldag op de foto
De FC Utrecht Experience Voetbaldag bij vv Scherpenzeel.
advertentie
advertentie