Gedeputeerde Jan Markink.
Gedeputeerde Jan Markink. Provincie Gelderland
COLUMN

Bezorgd

7 december 2020 om 11:26 Maatschappelijk

SCHERPENZEEL Gedeputeerde Jan Markink maakt zich zorgen over het sentiment in de discussie over de mogelijke herindeling met Barneveld, stond onlangs op de voorpagina van de Scherpenzeelse Krant over een aantal inwoners.

Hij liet weten dat er ,,mogelijk” een situatie ontstaat waarbij onze dorpsgenoten hun mond maar dicht houden, omdat ze voor een fusie met Barneveld zijn en dat dit de democratie niet ten goede komt en dat hij zich daar zorgen om maakt.

Nu ken ik al lang heel veel Scherpenzelers, en die zijn volgens mij niet bang om hun mond open te trekken.

Ook niet bij tegenstellingen met politieke voorkeur.

Ik kom niet uit de politiek en ben ook geen lid van een politieke partij, maar heb het afgelopen jaar zowel voor- als tegenstanders gesproken over de mogelijke fusie, zonder dat dit tot frustratie of sentimenten leidde.

In ons dorp zijn zowel gelovigen als ongelovigen en die hebben ook wederzijds respect naar elkaar.

Ook bij het voetbal komen er sentimenten om de hoek kijken bij zowel Valleivogels als Scherpenzeel, als die tegen elkaar spelen. Ook daar is de strijd hevig, maar wel met respect. En je kunt rustig zeggen dat je een rooie of blauwe bent in ons dorp.

Maar Jan Markink maakt zich bezorgd, zo te lezen over een klein aantal, welke hij niet kan bewijzen, maar het beeld komt wel bij hem op.

Daarop anticiperend heeft loco-burgemeester Henny van Dijk een vertrouwenspersoon aangesteld voor inwoners die zich in deze situatie herkennen. Het mag waarschijnlijk wel wat kosten.

Ik hoop dat deze vertrouwenspersoon niets te horen krijgt en dat onze dorpsgenoten altijd hun verhaal kwijt kunnen.

Moet er niet aan denken, indien de beslissing van Provinciale Staten tot een fusie leidt, hoe de tegenstanders hier mee om moeten gaan.

Weer een vertrouwenspersoon?

Ik hoop dat wij hier te nuchter voor zijn, of je nu voor of tegen bent.

Nu heb ik zelf sinds korte tijd een kat en die wordt volgens mij regelmatig opgejaagd door een hond van een buurvrouw, maar dat weet ik niet zeker, omdat ik zit te werken achter mijn pc.

Nu ik niet zeker weet welke buurvrouw de boosdoener is met haar hond wil ik de gemeente vragen of er een vertrouwenspersoon is bij wie ik mijn verhaal kwijt kan. Ik wil namelijk geen ruzie in de buurt.

Maar waar ik me het meeste bezorgd over maak zijn niet de inwoners, maar Jan en Henny.

De twaalfde man

Loco-burgemeester Henny van Dijk.
advertentie
advertentie