Tevfik Ceyar schiet Scherpenzeel op 1-0.
Tevfik Ceyar schiet Scherpenzeel op 1-0. Guido de Boer

Wondergoal beslist topper in Scherpenzeels voordeel

17 maart 2018 om 21:02 Sport/sport

SCHERPENZEEL De apotheose van de topper tussen Scherpenzeel en Veensche Boys was schitterend. Alles wat Tevfik Ceyar in de 92e minuut deed, benaderde de perfectie. De spits van Scherpenzeel keek, nam de bal aan, draaide weg van zijn tegenstander en krulde de bal vanaf 25 meter magistraal in de kruising. Het doelpunt maakte het verschil tussen de titelpretendenten uit de 2e klasse G: 2-1.

De superlatieven schoten tekort op uitgelaten De Bree-Oost. De ene supporter repte van een 'wonderdoelpunt', de ander vond het een 'wereldgoal'. Ook bij de tegenstander dwong de winnende treffer direct respect af. Onmiddellijk na het kunststukje van de middag liep Richard van Vliet, ruim twee jaar geleden nog ontslagen bij de blauw-witten, naar de Scherpenzeelse bank. ,,Een schitterend doelpunt", complimenteerde de oefenmeester uit Veenendaal de opponent.

De sportieve reactie was knap, want Veensche Boys maakte aanspraak op een remise. De 'Veners' speelden een zeer behoorlijke eerste helft en hielden relatief eenvoudig stand tegen Scherpenzeel. Het grootste gevaar voor de rust was ook afkomstig uit een corner van de Veensche Boys, maar oud-profvoetballer Michael Dingsdag had na een half uur geen geluk. Zijn inzet belandde ternauwernood in de handen van Coen Uyterwaal, de keeper van de thuisploeg. Verder had de goed spelende Edwin Aben een belangrijke interceptie. Hij kon de bal nog net wegwerken, voordat Yannick Bouw, de topscorer van de 2e klasse G, kon afronden.

IN DE RUG De verhouding in de eerste helft was mede het gevolg van de ijzige wind, die de hoofdrolspelers én de toeschouwers teisterde. Veensche Boys had die in het eerste bedrijf in de rug. Na rust waren de rollen omgedraaid. Het logische gevolg was dat Scherpenzeel het betere van het spel had. De kansen waren tot de openingstreffer in de 70e minuut echter in evenwicht. Ismail Ouaddouh ging één op één, maar stuitte op keeper Wessel Kroon Aan de andere zijde had Menno van der Woude geen geluk. Zijn schot ging nipt over de lat, zag Uyterwaal tot zijn opluchting.

De druk van Scherpenzeel leidde in de 70e minuut uiteindelijk tot de 1-0. Tevfik Ceyar, eigenlijk nog onzichtbaar, liet zich uit de punt van de spits zakken en door een combinatie met Omar Riani spleet de defensie van Veensche Boys open. Kroon moest deze keer wel het antwoord schuldig blijven: 1-0.

De openingstreffer deed het spelbeeld nauwelijks veranderen. Scherpenzeel speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander en leek af te stevenen op de zege. Er was echter buiten Stefan Fredriksen gerekend. In de 82e minuut strafte hij klungelig verdedigen van Shutlan Axwijk direct af. Hij zette Veensche Boys op 1-1, wat over 90 minuten gezien een logische uitkomst leek.

AAN KOP In de blessuretijd werd alsnog het verschil gemaakt. Even lag de wind stil, de bal zweefde naar de kruising. Het leverde een vreugde-uitbarsting van jewelste bij het thuispubliek op, waarvan Ceyar met volle teugen genoot. ,,Dit is zo mooi en zo belangrijk. We staan eindelijk op plek één van de ranglijst."