Het gouden echtpaar Ans en Alex van Voorst voor hun woning aan de Vlieterweg.
Het gouden echtpaar Ans en Alex van Voorst voor hun woning aan de Vlieterweg. Petra van Voorst

Kinderen zetten gouden echtpaar in het zonnetje

11 december 2020 om 09:08 Mensen

SCHERPENZEEL Scherpenzelers Ans en Alex van Voorst waren donderdag 10 december precies vijftig jaar getrouwd. Dat wilden ze aanvankelijk op uitbundige wijze in Boschzicht vieren met familie en vrienden, maar door corona bleek dat helaas niet mogelijk. De kinderen lieten het er echter niet bij zitten en zonnen op een leuke manier om hun (schoon)ouders toch in het zonnetje te kunnen zetten. Zo regelden ze een verrassing. Eerst kwam de tractorclub van Alex donderdag langsgereden om het gouden echtpaar van harte te feliciteren, daarop gevolgd door auto’s van vrienden, familie en kennissen. Alles natuurlijk ‘coronaproof’. Het gouden stel vond het prachtig en genoot er met volle teugen van. 

Johanna van Eeuwen (71) en Alexander Cornelis (72) hebben elkaar zo’n 57 jaar geleden ontmoet in de kerk. Hij kwam naast haar zitten. Ans vertelde thuis wat een leuke verlegen jongen het was, waarop haar moeder antwoordde ‘zo verlegen is hij niet als hij zo brutaal naast je komt zitten’. Het klikte tussen de twee en na zeven jaar verkering stapten ze in het huwelijksbootje. Ze hebben twee zoons gekregen, Jaco en Johan en uiteindelijk nog twee schoondochters en vier kleinkinderen. Ze hebben 48 jaar gewoond op de Dashorsterweg in Woudenberg en wonen nu bijna twee jaar aan de Vlieterweg in Scherpenzeel. 

De tractorclub kwam langs om het paar bij Boschzicht te feliciteren.
De 'drive through' receptie bij Boschzicht.
De 'drive through' receptie bij Boschzicht.
De 'drive through' receptie bij Boschzicht.
10 december 1970: Johanna van Eeuwen en Alexander Cornelis stappen in het huwelijksbootje.
Ans en Alex van Voorst hebben elkaar ooit in de kerk ontmoet. Over of Alex wel of juist niet verlegen was, verschilden destijds de meningen...
advertentie
advertentie