Aanval van Edith Punt
Aanval van Edith Punt Wim van de Lagemat

Dames Set Up '69 aan kop na overwinning op Switch '87

1 april 2018 om 14:40 Sport/sport Deel je nieuws

De dames van Volleybalvereniging Set Up '69 hebben afgelopen zaterdag met 4-0 gewonnen van Switch  '87 uit Millingen aan de Rijn. Door deze overwinning nemen de dames de koppositie over van Pegasus D2.

De dames van Set Up waren zeer gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en daarmee weer een stap te zetten op weg naar het kampioenschap. Direct vanaf het begin zetten ze de druk volledig op de tegenstander, die daardoor maar moeilijk in de wedstrijd kon komen. De eerste set werd zelfs gewonnen met 25-9. De tweede set bleef het tempo aan de kant van Set Up hoog. Met goede servicebeurten vanonder andere Nienke van de Wetering werd het Switch heel lastig gemaakt om een aanval op te bouwen. En als er dan een keer een aanval kwam, was er nog het blok van Set Up. Zo ging het ook de derde set, waarna er in ieder geval al 4 punten in Scherpenzeel bleven.

Voor de volle winst moest ook de vierde set gewonnen worden, maar de concentratie verslapte aan de kant van Set Up en Switch kwam beter in het spel. Ze keken de hele set tegen een achterstand aan. Juist op tijd wisten de dames de set weer onder controle te krijgen en met een gelukje met de opslag van Biba Klarenbeek werd deze set uiteindelijk binnengesleept.

Komende zaterdag spelen ze de volgende thuiswedstrijd om 17.30 uur in De Breehoek.