Doto houdt selecties overeind

12 juli 2011 om 00:00 Nieuws

In totaal werden drie verschillende acties georganiseerd, namelijk een sponsorloop, een bingo en statiegeldflessenactie. Met name de sponsorloop was financieel gezien een flink succes. ,,Een groot voordeel van deze acties is dat we nauwelijks hoefden te investeren. Elke euro of elke lege statiegeldfles die gegeven werd, betekende winst. En dan tikt het lekker aan”, legt een opgewekte Harts uit. De bingoactie werd verdeeld over twee verschillende momenten, een voor de kinderen en een voor volwassenen. Voor prijzen deed Doto met succes een beroep op de Scherpenzeelse middenstand. Het exacte eindresultaat noemt Harts niet, maar het gaat in elk geval om ‘een paar duizend euro’.

‘Volgend jaar moeten we weer actievoeren’ SCHERPENZEEL - In het sportseizoen 2011-2012 zal gymnastiekvereniging Doto wederom over turn- en trampolineselectiegroepen beschikken. Het voortbestaan van de groepen voor talentvolle kinderen stond sinds afgelopen winter op de tocht. Verschillende acties in de afgelopen maanden die een substantieel bedrag in het laatje brachten, hebben er echter in geresulteerd dat de selectiegroepen ‘gewoon’ kunnen voortbestaan. ,,De acties zijn boven verwachting verlopen. Dit resultaat is belangrijk voor de club”, vertelt voorzitter Janet Harts.

door Edward Doelman

Daarmee is het voortbestaan van de turn- en trampolineselecties gewaarborgd. De selectiegroepen zijn groepen waarin talentvolle meisjes de kans krijgen extra uren te trainen en vaker aan wedstrijden deel te nemen. De functie van de selectiegroepen is in meerdere opzichten belangrijk voor Doto. Door extra trainingen kunnen ze zich blijven ontwikkelen. Daarnaast zijn de selecties belangrijk voor de promotie van de vereniging naar buiten toe. Door goede prestaties in wedstrijden komt de op een na grootste binnensportvereniging van Scherpenzeel bijvoorbeeld regelmatig in de krant.

Extra kosten

Het geven van extra trainingen voor de selectiegroepen brengt echter ook extra kosten met zich mee, onder meer voor de zaalhuur. Om de financiën in de pas te houden, besloot het bestuur dat er extra geld noodzakelijk was. ,,Als er niets was gebeurd, hadden we de stekker uit de selectiegroepen getrokken”, bevestigt Harts, die in december dit scenario al schetste in deze krant en ouders opriep te helpen.

Structureel

Dit leverde echter weinig respons op, waarna trainster Wilma Klop en ouder Mirjam de Groot uiteindelijk de drie acties uit de hoge hoed toverden. ,,Met dit resultaat kunnen we een seizoen verder, maar om de selecties te behouden zal er structureel wat bij moeten. Volgend jaar zullen we dus weer actie moeten voeren”, legt voorzitter Harts uit. Zij is wat dat betreft optimistisch gestemd. ,,Ik houd aan de afgelopen maanden een goed gevoel over. Wat ook erg leuk is, is het feit dat we het uiteindelijk met de hele club voor elkaar gebokst hebben. Kinderen en veel ouders hebben hun steentje bijgedragen. De acties zijn een goede prikkel voor de samenhang binnen de vereniging. En een vereniging ben je uiteindelijk met z’n allen.”

advertentie
advertentie