Nieuwe organisatie zwembad

31 januari 2012 om 00:00 Nieuws

,,Het bestuur van de Vrienden heeft daarvoor al geruime tijd geleden initiatief genomen’’, zegt voorzitter van de Vrienden Gerd Hendrikx. ,,Het past niet meer in deze tijd om twee organisaties, een stichting en een vereniging, te hebben voor het zwembad. Alle partijen, de gemeente, de stichting en de vereniging zijn het daarmee eens.” ,,In de oude situatie had je twee besturen op één schip. Dat werkte vertragend en soms storend. Nu komt er een groter bestuur dát het zwembad op moderne wijze gaat besturen. De uitvoering wordt efficiënter. Bovendien hadden de vrijwilligers - die bijzonder belangrijk zijn voor de instandhouding van het zwembad - in de oude organisatie geen status. In de nieuwe situatie krijgen zij een eigen portefeuillehouder in het bestuur”, vult Teun van de Weert aan. Namens de gemeente treedt hij op als onafhankelijk adviseur samen met Han de Ridder.

Vereniging van Vrienden opgeheven SCHERPENZEEL - Zwembad ‘t Willaer wordt op een nieuwe leest geschoeid. Woensdag 25 januari hebben de leden van de Vereniging Vrienden van zwembad ‘t Willaer voor opheffing van de vereniging gestemd. De taken van de Vrienden en die van medebestuurder Stichting ‘t Willaer zwembad worden overgedragen aan een nieuwe organisatie. De activiteiten, taken en de leden van de vereniging krijgen een plekje in de nieuwe organisatiestructuur.

Er wordt hard gewerkt aan de invulling van de nieuwe organisatie. Het streven is om deze vóór de opening van het nieuwe zwemseizoen in mei gerealiseerd te hebben.

In 1992 werd de vereniging in Boschzicht opgericht. Toen dreigde voor het zwembad sluiting door te hoge kosten. Door inzet van veel enthousiaste vrijwilligers toen en nu, staan de deuren van het zwembad nog steeds open. In de afgelopen jaren hebben de Vrienden veel vrijwilligers bijeen gebracht ter ondersteuning van het zwembad. Van klusteam, activiteitenbegeleider, schoonmaak tot bestuursfuncties. Iedereen heeft zo z’n steentje bijgedragen. Ook tonen de huidige 1100 leden van de vereniging aan dat de Scherpenzelers het zwembad een warm hart toedragen.

Ook de nieuwe organisatie richt zich op het openhouden van het zwembad in Scherpenzeel. Vrijwilligers blijven hierin onverminderd een cruciale rol spelen. Extra handen blijven welkom. De Vrienden hebben donderdag besloten de gelden die zij in bezit hadden, over te dragen aan de nieuwe zwembadorganisatie. ,,Een positieve beslissing”, zegt Van der Weert. Ondanks het feit dat het zwembad een slechte zomer achter de rug heeft met minder inkomsten, is Van der Weert absoluut positief over de toekomst van ‘t Willaer. ,,Je moet natuurlijk niet vier zulke zomers achterelkaar krijgen, maar de reserves voor grootonderhoud zijn aanwezig. Ook de subsidie van de gemeente is tot 2012 gegarandeerd. De voorzetting en de kwaliteit van het zwembad blijven geborgd. Dat is een heel positief verhaal.”

Bij draagvlak aantonen onder de bevolking is het hebben van donateurs een voorwaarde. Vrienden zullen worden gevraagd het lidmaatschap om te zetten in een donateurschap. De moderne organisatiestructuur en verbondenheid van de bevolking door inzet van vrijwilligers en donateurs garandeert een goede toekomst voor ons mooie zwembad. ,,Daar zullen de mensen van het eerste uur trots op zijn’’, zegt Hendrikx.

advertentie
advertentie