Scherpenzeel klopt Musketiers in beslissingswedstrijd

22 mei 2012 om 00:00 Voetbal

SCHERPENZEEL/ACHTERBERG - Met typisch degradatievoetbal heeft Scherpenzeel de nacompetitie voor lijfsbehoud in de 3e klasse gehaald. De troepen van interim-trainer Aad van den Berg ontliepen in Achterberg rechtstreekse degradatie dankzij een 3-0 overwinning op Musketiers.

door Edward Doelman

De ruime score verbloemt echter het armoedige optreden van de Zelers. Scherpenzeel speelde om niet te verliezen en hield zoveel mogelijk mannen achter de bal. Om die reden werd het middenveld stelselmatig overgeslagen en direct de lange haal gehanteerd. Omdat Musketiers in het eerste bedrijf er ook niets van bakte, waren de kansjes schaars. Het bleef bij twee gevaarlijke voorzetten, keurig verdeeld over beide partijen. Na 20 minuten kwam Bart de Bruyne namens de 'Mussen' op aangeven van Rick van Verseveld echter tekort, terwijl drie minuten later Dittgher Aarsen een bruikbare voorzet van Robbert Vlaanderen niet tot doelpunt kon promoveren.

Na de pauze oogde Scherpenzeel feller. Het zette wat meer druk vooruit en dat leverde vlot een vrije trap op. Joost Sas wist met dat buitenkansje wel raad. De laatste man joeg het leer in de kruising: 1-0 na 49 minuten. De treffer kwam de wedstrijd ten goede. Terwijl Musketiers de aanval moest kiezen, kon Scherpenzeel speculeren op de ruimte die het zou krijgen. De gasten uit Elst wisten echter diverse malen een gaatje te vinden in het drukke strafschopgebied, maar Jordi van Laar, invaller Jelle Hensen en Ronald Heikamp hadden geen succes. Heikamp was er nog het dichtste bij, maar zijn kopbal belandde op de paal.

In de 86e minuut maakte Scherpenzeel een einde aan de Elster illusies. Robbert Vlaanderen werd op de rand van de zestien getoucheerd, dribbelde verder, maar ging voor doelman Bart van Engelenburg toch onderuit. Van Engelenburg kreeg rood en Mark van Baaren mocht aanleggen voor een penalty: 2-0. Nadien volgde zelfs nog toespijs. Vlaanderen maakte in blessuretijd de 3-0.

Door de zege vervolgt Scherpenzeel zaterdag de strijd tegen degradatie. In de nacompetitie is vierdeklasser Maarssen de tegenstander op de Bree-Oost.