Valleivogels koestert punt

23 oktober 2012 om 00:00 Sport

SCHERPENZEEL - Bij CSW heeft Valleivogels het knappe 2-2 gelijkspel tegen FC Breukelen niet het gewenste vervolg kunnen geven. De Vogels kwamen bij de nummer voorlaatst in de 1e klasse A niet verder dan 0-0. ,,Je waarschuwt je ploeg op dinsdag en donderdag voor dit scenario, maar dat blijft iets onverklaarbaars in het voetbal. En achteraf moet je dat puntje zelfs koesteren", vertelt trainer-coach Harrie Epskamp.

Valleivogels kwam met een defensieve variant op het middenrif. Verdediger Erwin van Huigenbos verscheen aan de aftrap, de aanvallend ingestelde Alex van Eem zat na een vakantie op de bank. De wedstrijd was vanuit Scherpenzeels perspectief niet best. CSW was de bovenliggende partij en verscheen enkele malen gevaarlijk voor het doel van Sven Hardeman. ,,CWS was dominanter", bevestigt Epskamp. De Vogels hadden het geluk echter aan hun zijde. Twee keer kwam het goed weg bij een bal op de buitenkant van de paal en onderkant lat.

In negentig minuten voetbal stelde Valleivogels daar slechts twee goede kansen tegenover. In de eerste helft was Tim Colijn op weg naar 0-1, maar hij vond de keeper op zijn weg. Na de pauze had Ed van Leenen met een kopbal bijna prijs. De bal werd echter van de lijn gehaald, waarna de rebound ook niet aan Van Leenen was besteed.