Afbeelding
Erik van't Land

Winst voor jubilaris Scherpenzeel

20 april 2018 om 10:30 Sport/sport

SCHERPENZEEL Met een duidelijke zege op Lunteren heeft Scherpenzeel het 100-jarig jubileum van een passende omlijsting voorzien. De wedstrijd tegen de streekgenoot werd met 3-0 gewonnen. ,,Een goede overwinning, maar Lunteren heeft het ons wel moeilijk gemaakt", stelde coach Dik Peters van Ton tevreden vast.

Een bijzondere week voor voetbalvereniging Scherpenzeel, dat is het. Van dinsdag tot en met zaterdag wordt op De Bree-Oost de honderdste verjaardag van de club gevierd. Om die reden was de wedstrijd van het eerste ook naar donderdagavond verplaatst. De avondwedstrijd bracht veel toeschouwers op de been, had ook Tevfik Ceyar ook gemerkt. ,,Dat vond ik wel mooi om te zien. Op die momenten zie je hoe groot de club is, hoeveel vrijwilligers en supporters we hebben."

Druk voelde Ceyar niet, al wist hij heus wel dat de wedstrijd met het oog op de jubileum en het kampioenschap dat in het verschiet ligt, gewonnen moest worden. ,,Maar we moeten elke week winnen. Als wij ons niveau halen, dan winnen we deze wedstrijden, ongeacht de speelwijze van de tegenstander."

Lunteren maakte het de blauw-witten zeker lastig. De fysiek sterke ploeg van Bart Schreuder probeerde de tegenstander tot lange ballen te dwingen en vervolgens de duels te winnen. ,,Op die manier van spelen waren we ingesteld, voor ons was het de kunst om eronder uit te voetballen. Maar dat lukte maar incidenteel via Ali Edan", zag Dik Peters van Ton.

KWALITEIT Maar de coach kon wel terugvallen op individuele kwaliteit van zijn spelers. Ook Bart Schreuders, trainer van de Lunteranen, zag dat gebeuren. ,,Als je ziet hoe handig en slim die linksbuiten bij de 1-0 is, daar valt bijna niets tegen te doen." Schreuder doelde op Nehkomi Veldt, die Evert Bouw en Jordi Duits het bos instuurde en Ceyar 1-0 liet aantekenen.

Ook bij de tweede en derde treffer droop de kwaliteit af. Bij de 2-0 waren opnieuw Veldt en Ceyar de hoofdrolspelers. Een handige combinatie in de as van het veld leverde Ceyar opnieuw een niet te missen kans op. Bij de derde goal was Ismail Ouaddouh de smaakmaker. De linkspoot kwam vanaf rechts naar binnen en schoot het leer vervolgens stijf in de kruising, wat bij verwondering bij het thuispubliek leidde. Bij zo'n heerlijke goal smaakte het biertje nog lekkerder.

OPEN KANSEN Lunteren zocht zonder doelpunten de kleedkamer op, maar toch was Schreuder niet ontevreden met de manier waarop zijn ploeg gespeeld had. Eén ding mocht de oefenmeester zijn ploeg wel verwijten. Lunteren verzuimde om er een echt spannend duel van te maken. Met name Jorn Mocking mocht zich achter de oren krabben. Bij een stand van 1-0 ging hij alleen op keeper Coen Uyterwaal af, maar de lange spits stuitte op diens benen. ,,Qua open kansen was de verhouding gelijk", aldus Schreuder, verwijzend naar andere kansen voor Thom Rijnders en Eliza Abraham. Maar die laatste kansen ontstonden toen het duel al lang en breed op slot zat. Zo reëel was Schreuder ook wel. Hij gaf de credits aan het team van Scherpenzeel ,,We presteerden maximaal, maar deze tegenstander was een maatje te groot."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie