Dansparen sluiten succesvol seizoen af

29 mei 2007 om 00:00 Nieuws

De dag begon al vroeg, want om 10.00 uur moesten Peter Gerritsen en Angelique de Ruier aantreden bij de Ballroom-wedstrijd bij de junioren. Zij werden direct doorgeplaatst naar de finale en haalden uiteindelijk de 3e plaats. Daarna mochten Fred en Annelies Vogelaar hun danskunsten vertonen bij de Nieuwelingen klasse senioren. Dat ging erg goed. In de finale wonnen ze de eerste prijs.

SCHERPNZEEL - De wedstrijddansers van de Koningshoeve deden onlangs mee aan de slotwedstrijd van het dansseizoen 2006-2007 in Oldenzaal. Het resultaat mocht er zijn: onder meer een eerste en tweede prijs viel de dansparen in de topklasse ten deel.

Marc Valkier en Karen van den Bergh dansen bij de senioren 1e klasse. Ook zij hoefden geen herkansing te dansen. Marc en Karen verbeterden het resultaat van de vorige wedstrijd en haalden de 2e plaats. Als laatste waren Theo van den Brink en Claudia Lenten aan de beurt in de Topklasse senioren. Hoewel de concurrentie zwaar was lukte het toch om de halve finale te halen.

Na de lunchpauze was het tijd voor de Latijns Amerikaanse dansen: Cha Cha, Rumba, Samba en Jive. Ook voor deze dansen heeft iedereen in de afgelopen weken hard getraind om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen. Peter en Angelique werden 5e bij de junioren, Fred en Annelies werden 2e bij de senioren Nieuwelingen. Marc en Karen en Theo en Claudia haalden in de Topklasse senioren respectievelijk de 1e en 2e prijs en lieten daarmee alle wedstrijdparen van de DMN dansbond achter zich.

De dag werd afgerond met een diner dansant. Lekker eten en tussendoor gezellig dansen; wat wil een danser nog meer?! Tussendoor werden de ratingprijzen uitgereikt. Dit zijn de prijzen voor de prestaties over het hele seizoen. Theo en Claudia wonnen de 3e prijs in de Ballroom-rating en de 1e prijs in de Latin-rating. Marc en Karen werden 2e bij de Latin-rating. Ook was er een geweldige demonstratie van Herman Lak en Michël Gleimann. Herman en Michël zijn Nederlands kampioen tien-dansen (alle 10 de Ballroom en Latin dansen) en trainen in dansschool Koningshoeve. Zij waren de hele dag aanwezig geweest om te jureren tijdens de wedstrijden en vonden het een erg leuke dag. Meer informatie over dansen: www.koningshoeve.nl.

advertentie
advertentie