"Bochtenwerk is het mooiste"

29 mei 2007 om 00:00 Nieuws

Frank van Engelenhoven had tien jaar geleden de wedstrijdsport helemaal niet voor ogen toen hij zijn motorrijbewijs haalde. Hij wilde juist gaan toeren. Na een aantal vakanties en vele ritjes op zondagmiddagen had hij het wel gezien. De dertigjarige coureur zocht een nieuwe prikkel. Met zijn Ducati reed de coureur een keer op het circuit van Zandvoort. De adrenaline gierde door zijn lijf en hij was verkocht aan de wedstrijdsport. Zijn dure Ducati verruilde hij voor een Honda CBR 600cc. De Honda is lichter, makkelijker te onderhouden en eventuele nieuwe onderdelen zijn goedkoper. Motorrijden is namelijk een dure sport. Mede daarom zoekt hij nog enkele sponsors.

Eerste motorrace voor Frank van Engelenhoven SCHERPENZEEL - Van toeren op de motor naar echt wedstrijdracen. Dat is van toepassing op Frank van Engelenhoven. Hij reed vorige week maandag zijn eerste race op het circuit van Assen. Zijn doel is om voornamelijk veel plezier te hebben, maar Van Engelenhoven wil daar graag mooie prestaties aan koppelen. "Motorracen geeft mij een enorme kick."

door Edward Doelman

Vorige week maandag reed hij voor de eerste keer mee in de ZomerAvondCompetitie (ZAC), een laagdrempelige competitie waar allerlei motorracers aan deel mogen nemen. In de race werd hij 24e van de 27 deelnemers. " Dat was in de gevorderde groep, mijn tijd was de 12e in de beginnersgroep van de 45 deelnemers, dus niet slecht", vindt Frank. In zijn rondetijden zit ook nog veel progressie. Tot het najaar rijdt Van Engelenhoven nog zes races in de ZAC. Hij hoopt zich een keer in de topdrie te rijden.

Schuivers

Tijdens de races schoven verschillende motoren van het circuit af. "Daar schrik je toch even van, vooral als je drie keer de ambulance in actie ziet komen. Meestal zijn het maar kleine schuivers, maar het is toch niet leuk. Zelf heb ik me er al bij neergelegd dat ik ook een keer val." De kick van het motorrijden haalt Frank uit de snelheid en het bochtenwerk. "Nadat het rode licht bij de start uitgaat, rijdt iedereen op volle snelheid op de eerste bocht af. Je hart slaat dan een keer over en je hoort dan alle motoren om je heen volop accelereren. En daarnaast is het bochtenwerk het allermooiste." Tijdens de race worden topsnelheden van 240 km/u gehaald.

De aangeschafte Honda heeft onder de vorige eigenaar geschitterd in de ZAC. Frank van Engelenhoven is daarom extra gebrand om ook goede prestaties neer te zetten. Hij is van plan om extra te trainen door middel van cursussen en trainingsdagen. "Ik weet dat de motor het kan dus dan wil ik het er ook mee kunnen", aldus Frank. Voor actuele prestaties en meer info is de website www.never2fast.nl opgezet.

advertentie
advertentie