Willem Sangers te zien in nieuw EO-programma

1 juni 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Evangelische Omroep start vanaf 5 juni met de 8-delige serie ‘Per Ongeluk’. Dit programma toont mensen die door een verkeersongeluk een ingrijpende levensverandering meemaken.

Marion Lutke praat met de slachtoffers over hun verhalen van pijn, onbegrip en strijd maar ook van passie, hoop en zorg. Wekelijks ontmoet Marion Lutke verschillende slachtoffers die in één fatale seconde hun leven voor altijd zagen veranderen. De opéénstapeling van gebeurtenissen, ontmoetingen en emoties vormen samen een aangrijpend document.

In de nacht van 20 september 2005 rijdt motoragent Willem Sangers uit Scherpenzeel over de Beukenlaan in Soest. Om tien over twaalf uur ‘s nachts rijdt een auto vanuit een parkeervak de weg op. Willem Sangers ziet het te laat en botst tegen de auto. Hij wordt van zijn motor afgeslingerd en komt tien meter verder met een klap op het wegdek terecht. In een oogwenk staat het leven van Willem, zijn vrouw Andrea en zijn drie kinderen op z’n kop. Het politieteam is geschokt.

In deze eerste aflevering van Per Ongeluk vecht Willem Sangers om het ‘normale’ leven weer op te pikken. De artsen vertellen hem dat hij waarschijnlijk nooit meer motor zal rijden terwijl dit zijn lust en zijn leven is. Samen met veel mensen in zijn directe omgeving doet Willem er alles aan om terug te keren op de politiemotor. Een half jaar lang kan Willem zelf eigenlijk niets. Met twee verbrijzelde polsen en onderarmen is hij volledig afhankelijk van anderen. De kans op terugkeer in politiedienst lijkt verkeken. Per Ongeluk is te zien vanaf 5 juni, elke dinsdagavond, 20.50 uur, Nederland 2

advertentie
advertentie