Overgangsconsulente

21 juni 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Iedere vrouw komt, zo gemiddeld rond het vijfenvijfigste levensjaar, in de overgang. Een fase in het leven waaraan je als vrouw niet ontkomt. Veel vrouwen ervaren de symptomen van de overgang als bedreigend, verwarrend en onzeker. De overgangsconsulente van Kruiswerk West-Veluwe (KWV) kan hierin een oplossing bieden. De overgangsconsulente vertelt wat er tijdens de overgangsjaren in het vrouwenlichaam verandert en waardoor klachten ontstaan. Hierop aansluitend geeft zij informatie over de diverse behandelmethoden om de overgangsklachten te bestrijden.

Klachten die ontstaan door hormonale veranderingen in het lichaam, kunnen het leven van een vrouw behoorlijk ontwrichten. Laat je daarom goed voorlichten en bereid je voor op de overgangsperiode: leer hoe je je er het beste mee om kunt gaan. Hiervan heb je profijt tijdens de overgang.

Het overgangsconsult duurt een uur en vindt plaats in de overgangspraktijk Women's Life in Ede. Indien nodig komt de overgangsconsulente aan huis. Doorgaans zijn twee tot drie consulten nodig. Deze consulten worden door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit aanvullende pakketten.

In specifieke situaties kan de overgangspraktijk ondersteuning vragen van een medische raad. Deze raad bestaat uit een gyneacoloog, een apotheker, een psycholoog en een natuurarts.

Bel voor meer informatie en/of een afspraak met de overgangsconsulente naar de Zorgcentrale van KWV, (0318) 65 07 77.

advertentie
advertentie