“De Valleiparels” zingt sterren van de hemel

25 juni 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL- Het ene na het andere lied schalde door de recreatiezaal 'de Sterrenweide”. Het vrouwenkoor “De Valleiparels” verzorgde hier een optreden. Het koor “De Valleiparels” bestaat nog niet zolang, de eerste zangavond was op 23 februari 2006.

Bewoners Huis in de Wei genieten

Er was al vaak over gepraat, maar het was er nooit van gekomen: het oprichten van een vrouwenkoor met een breed, vooral Nederlands repertoire. Het initiatief kwam van Henny van Buuren en zij maakte Els de Haan, Anne Marie Verweij en Els Wolswinkel ook enthousiast voor het idee en gezamenlijk gingen zij aan de slag. Het koor maakte een vliegende start, al snel waren er meer dan vijftig leden en was er een ledenstop nodig.

“De Valleiparels” traden voor het eerst op in De Achthoek, deze avond dus hun tweede optreden in het Huis in de Wei. Voor de pauze stond de zee centraal in de liederen, zoals bij “Een meisje dat van Scheveningen kwam” . Het lied over de ouwe stoere zeeman werd goed gezongen en leuk gebracht. Na een uitnodigend gebaar van dirigente Petry zongen de luisteraars in de Sterrenweide mee met het vrolijke lied “Kom mee naar buiten allemaal”.

advertentie
advertentie