Van Engelenhoven boekt flinke progressie

26 juni 2007 om 00:00 Nieuws

Van Engelenhoven was vorige week dinsdag al vertrokken naar het Belgische Zolder, terwijl de races op woensdag werden afgewerkt. Vanaf 6.45 uur was het mogelijk om je in te schrijven en de Scherpenzeler was dus één van de eersten. Voor de klasse S0 begon vervolgens om 10.00 uur de vrije training. Voor Frank van Engelenhoven verliep de training niet slecht. In de nacht daarvoor had het geregend, dus het circuit was nog niet helemaal opgedroogd. Ondanks dat was de ‘ideale lijn’ al wel snel droog.

SCHERPENZEEL/ZOLDER - Frank van Engelenhoven heeft in de Zomeravondcompetitie enkele goede races gereden. De motorraces op het circuit van Zolder leverden hem een vierde en een zesde eindklassering op. Naast de mooie eindklasseringen zit er in de rondetijden ook veel progressie.

De kwalificatie verliep voor Frank van Engelenhoven echter nog veel beter. Hij was zes seconden sneller en dankzij zijn zesde startplek begon hij op de tweede startrij voor de eerste race. “Het rode licht gaat uit en weg. Tenminste, dat had ik gehoopt. Wat een slechte start. Binnen no-time kwamen er vier voorbij en lag ik tiende”, vertelt de motorcoureur over het verloop van de eerste race. Van Engelenhoven herstelde zich echter en haalde er drie in. Dankzij een uitvaller schoof Frank verder op naar de zesde stek. Daar bleef het echter bij. Van tevoren had hij echter op meer gehoopt.

Eenzame race

Race twee zorgde voor meer tevredenheid. Dankzij een goede start was hij na de eerste bocht twee man gepasseerd en lag hij vierde. “Ik liep behoorlijk uit op nummer vijf en zes maar de eerste drie waren niet bij te houden”, aldus Frank. Mede daarom werd het een eenzame race. Op het einde kwam de concurrentie echter nog sterk opzetten. “Dus verdedigende lijnen rijden en absoluut geen schakelfouten maken”, licht Frank toe. “Eindelijk was daar de verlossende finishvlag. Wat een race en wat een prestatie. Dit had ik van tevoren nooit gedacht.”

De vierde plaats was goed voor een mooie beker. De progressie in de rondetijden is ook duidelijk waar te nemen. Voorafgaand aan de races in Zolder had de Scherpenzeler een keer getraind op het circuit van Zolder en dat betaalde zich vorige week uit. Op 2 juli verschijnt Van Engelenhoven aan de start van de Endurance-race in Zandvoort.

advertentie
advertentie