Nieuw TV-pakket

3 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Programmaraad Utrecht Oost is voornemens een nieuwe adviesaanvraag TV-pakket 2007-2009 in te dienen bij de kabelexploitant Casema. Dit tv-advies zal zijn beslag krijgen in het najaar van 2007.

De programmaraad is wettelijk verplicht deze adviesaanvraag 6 weken ter inzage aan te bieden aan een ieder die woonachtig is in een van de gemeenten die onder het werkgebied van de raad resulteren. Binnen deze termijn kan men op/aanmerkingen plaatsen op het in-houdelijke gedeelte van het advies.

Voor het opstellen van het advies met betrekking tot het televisiepakket voor de gekoppel-de netten van Utrecht Oost heeft de programmaraad de volgende uitgangspunten gehanteerd:

De wettelijke verplichte zenders (Must carry pakket) 7 kanalen: Nederland, 3 publieke zenders, België, 2 publieke zenders, Regionale omroep (kan ter plaatse verschillen), Lokale Omroep (indien aanwezig en kan per lokaliteit verschillen). Aanvulling van het basis pakket met 8 zenders naar totaal 15 zenders waarbij met de keuze bepaling wordt uitgegaan van: Aansluitende grenslanden elk minimaal één publieke zender welke bestaan uit een nieuws/actualiteiten zender, een familie zender of een cultuurgebonden zender.

Andere (commerciële) zenders afhankelijk van doelgroepvertegenwoordiging als muziek, cultuur, sport, jeugd en levensbeschouwing en/of kijkgedrag.

advertentie
advertentie