Concert voor goed doel

10 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Op 31 augustus aanstaande zal het concert voor het Hospice De glind voor de vijfde keer plaats vinden. Dit jaar in de Veluwehal te Barneveld. Centraal staat het meeleven met het kinderhospice. Maar het belooft ook muzikaal weer een prachtige avond te worden met een mooi koor en vele bekende solisten. Een groot aantal sponsors werkt mee zodat de kosten al helemaal gedekt zijn. De opbrengst van de avond gaat geheel naar de bankrekening van de Stichting Vrienden van het Kinderhospice. De organisatie hoopt op dit eerste lustrum een recordbedrag te kunnen overhandigen.

Urk heeft vele koren, beroemde koren. Zo ook het Jong gemengd Koor Immanuel onder leiding van Harm Hoeve. Het koor telt 80 leden en zingt een breed repertoire. Harm Hoeve heeft een uitstekende neus voor goed in het gehoor liggende muziek, en bovendien arrangeert hij zelf heel wat stukken. Hij is ook organist en pianist, maar omdat hij niet alles tegelijk kan speelt Johan Bredewout op de piano en Marcel van de Ketterij op het grote Johannusorgel . Het programma vermeldt ook combinaties van instrumenten en zelfs een quatre mains, Johan en Harm samen op de vleugel. Hulde aan Arjan en Edith Post, zij werken voor de vijfde keer mee aan het Benefietconcert. Met hun trompetten geven zij een extra feestelijk karakter van de avond, hoewel ze ook heel ingetogen en haast verstild kunnen spelen. In de begeleiding van de samenzang spelen de trompetten ook een belangrijke rol.

En dan hebben we nog niet alle instrumentalisten gehad. Ook een jonge Urker is Marco Hoorn (19 jaar). Hij neemt de pauken mee en het andere slagwerk. Dat belooft wat.

Marco is ook een van de zangers van Soli Deo Gloria, het koor van Urker Jonge Mannen. Daar zingt hij ook wel solo en dat doet hij ook in Barneveld. Een prachtige stem. En dan hebben we onze jongste solist: de meisjessopraan Dirkje de Vries, 12 jaar jong en volgens Harm heeft ze een gouden stem. Haar oudere zus zingt mee met Immanuel. Dirkje zal twee liederen zingen tijdens dit debuut.

Hijltje Vink heeft inmiddels heel wat kinderboeken op haar naam staan (uitgegeven bij De Banier in Utrecht). Ze is moeder van 12 pleegkinderen en weet waar ze over schrijft. Voor jong en oud vertelt ze 's avonds een nieuw kort verhaal over een ernstig ziek kind.

advertentie
advertentie