Zomeravondconcert

15 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - D.V. zaterdag 8 september (Open Monumentendag) geeft Kleinkoor Laetare onder leiding van Johan Timmer het zomeravondconcert in de hervormde kerk te Woudenberg.

In 2007 wordt het sterfjaar van Dietrich Buxtehude (1637-1707) herdacht. Dit gedenkjaar is aanleiding om een aantal werken van deze componist uit te voeren.

Op het programma staan onder meer twee cantates van Buxtehude: de koraalcantate Erhalt uns, Herr, bei deinem Wort, de cantate Alles, was ihr tut mit Worten oder mit Werken, en Alleluja, een slotdeel van een andere cantate, maar ook muziek voor koperensemble en orgel.

Aan het concert werken de volgende instrumentalisten mee: Derrek Heuveling (trompet), Bert van der Molen (cornet), Durk de Jong (trombone), Jan Zwijgers (bas-trombone), Joke Meeuse en Barbara Gunter (viool), Elma Nap-Kolhoff en Petra Jongeneel (altviool), Rachel Fraanje-Fikse (cello), Harry de Jong (contrabas) en Wout van Andel (orgel).Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is om half acht open. De toegang is gratis (collecte).

advertentie
advertentie