'Brede steun voor revitalisering Hartlijn'

28 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Dat is één van de belangrijkste conclusies die wordt getrokken naar aanleiding van een on-line enquête die de afgelopen drie maanden onder de inwoners van de regio Oost-Utrecht die gebruik maken van het openbaar vervoer in dit gebied is gehouden.De enquête was gekoppeld aan de website www.hartlijn.com die achtergrond informatie geeft over de doelstellingen van de wergroep Hartlijn-Rover.

WOUDENBERG/REGIO - In de regio Oost-Utrecht is er brede steun voor het idee om de spoorlijn Amersfoort-Veenendaal nieuw leven in te blazen.

De belangrijkste conclusies zijn:

1. Diegenen die meegedaan hebben aan de enquête zijn representatief voor de gebruikers van het openbaar vervoer in deze regio en zijn daar ook regelmatig gebruikers van;

2. Een groot deel van de regelmatige gebruikers van deze verbinding is niet tevreden, met name over de veel te lange reistijd en een te lage frequentie;

3. Men is redelijk tevreden over de huidige concessionnair, Connexxion, met name over het dienstbetoon van de chauffeurs.

4. Diegenen die gebruik maken van de busverbinding Amersfoort-Veenendaal geven de voorkeur aan een Lightrail verbinding.

5. Men steunt in grote lijnen het Hartlijn initatief en vindt dat de provincie Utrecht het initiatief moet nemen;

6. Uit de commentaren kan men duidelijk lezen dat er brede steun is voor revitalisering.

De werkgroep Hartlijn van Rover voelt zich door deze reacties gesteund in haar acties naar politiek en overheden om de spoorlijn te reactiveren. Besloten is om de Utrechtse Statenleden kennis te laten nemen van de resultaten van de enquête en hen vragen om initiatieven te nemen voor een onderzoek naar de economische, ruimtelijke en mobiliteits-effecten van revitalisering.

advertentie
advertentie