Valleivogels onderuit

2 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Op sportpark De Bree-West heeft Valleivogels een pijnlijke nederlaag tegen Loosdrecht geleden; 2-3. Het is duidelijk dat de ploeg van trainer Gerard Top nog niet klaar is. De late vakantie van diverse spelers speelt zeker een rol, maar ook de blessures van Robert Woudenberg, Stefan Plantinga, Rob Davelaar, Kees Wolfswinkel en Christiaan Roos komen uitermate ongelegen. Valleivogels heeft sowieso een matige voorbereiding achter de rug. Het verhaal in de districtsbeker is al ten einde. Toch speelde de ploeg zaterdag niet onverdienstelijk. Het is zoals Top na afloop aangaf. ,,De wedstrijd werd door momenten beslist en deze vielen niet in het voordeel van onze ploeg uit." Zo kwam de openingstreffer van de bezoekers tot stand uit een aanval nadat een overtreding tegen Wouter van Dijk werd gemaakt, maar deze werd door de scheidsrechter niet gezien. De tweede treffer kwam voort na een fout in de eigen defensie. Op slag van rust scoorde Mark Koelewijn wel uit een penalty de aansluitingstreffer; 1-2.

In de tweede helft werd een speler een vrije doorgang naar het Loosdrecht-doel belet vanwege vermeend buitenspel. Gerdo Vlastuin raakte de lat; een kunstje dat Wouter van Dijk in de eerste helft ook al uithaalde. In een gezapige tweede helft waren de betere kansen voor de thuisclub, maar de verdiende gelijkmaker viel niet. In plaats hiervoor counterden de bezoekers kort voor tijd naar een veilige 3-1 voorsprong. De aansluitingstreffer van Joost Sas kwam te laat tot stand. Al met al leed Valleivogels een ongelukkige nederlaag en is het eerste, onverwachte, puntenverlies al snel een feit.