Boete voor Renswoudenaar

4 september 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Een 50-jarige automobilist uit Renswoude, die met te veel drank op achter het stuur een verkeerspaal ramde, gaf toe dat hij achteraf beter niet achter het stuur had kunnen kruipen. Want het bleef niet bij die aanrijding: de man ging er na de botsing als een haas vandoor en weigerde later een alcoholtest te ondergaan.

De Arnhemse politierechter veroordeelde de Renswoudenaar tot een boete van 500 euro en een voorwaardelijke taakstraf van 60 uur. Daarnaast kreeg de bestuurder een rijverbod opgelegd van 10 maanden, waarvan 4 maanden voorwaardelijk.

De 50-jarige besloot op de bewuste dag in mei dit jaar in een Scherpenzeels kroeg Scherpenzeel nog een paar biertjes te pakken. Vervolgens stapte hij in zijn wagen en raakte de paal. Hij reed daarna door zonder op de politie te wachten. Toen agenten hem uiteindelijk thuis wisten te achterhalen, weigerde de Renswoudenaar mee te werken aan een ademtest. Eenmaal op het politiebureau in Ede besloot de man opnieuw niet te blazen.

,,Ik had niet moeten rijden, maar het was maar een klein stukje dat ik moest afleggen’’, verdedigde de automobilist zich. Dat hij zich later verzette tegen het afnemen van de alcoholtest noemde de 51-jarige ‘pure eigenwijsheid’ van zijn kant. ,,Ik voelde me die dag gewoon niet lekker’’.

Omdat de Renswoudenaar alle feiten bekende kostte het de politierechter weinig tijd om tot een oordeel te komen. Zij legde de straf op die ook de officier van justitie had geëist.

advertentie
advertentie