Tweede plaats voor Geurtsen

9 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Henk Geurtsen heeft zeer goed weten te presteren in het Limburgse Ysselsteyn. Bij de samengestelde menwedstrijd in Ysselsteyn, liepen de resultaten van de verschillende onderdelen voor Henk Geurtsen en zijn paard Limit sterk uiteen. De dressuurproef verliep zeer goed en werd door de jury beloond met 195 punten, goed voor een 3e plaats.

Daarna volgde de vaardigheidsproef, wat normaal gesproken een van de sterke onderdelen is van Henk Geurtsen en zijn paard Limit. Tijdens deze wedstrijd mislukte het echter volledig, wat 20 strafpunten opleverde en een vijfde plaats in het tussenklassement aan het einde van de eerste wedstrijddag. De marathon moest nog gereden worden, maar door de grote achterstand leek een klassering in de top niet meer tot de mogelijkheden te behoren. Niets bleek echter minder waar. Henk en zijn bijrijder Joost Geurtsen hadden zich goed voorbereid op alle hindernissen en het paard Limit liet zich uitstekend sturen en ging er op volle snelheid tegenaan.

Door het heuvelachtige terrein zaten er in verschillende hindernissen de nodige bobbels en kuilen, maar daar lieten ze zich niet door afschrikken. Ook de hindernis met een circa 4 meter hoge brug, met aan het einde van de afdaling enkele haakse bochten, werd zonder problemen gereden. In de waterhindernis dreigde het even fout te gaan. Henk stuurde zijn paard in de hectiek op een verkeerde poort af, maar doordat Joost Geurtsen zijn rol als bijrijder zeer goed vervulde en de juiste aanwijzing gaf, wist Henk zijn paard nog net op tijd door de juiste poort te sturen en daarmee een onverbiddelijke diskwalificatie te voorkomen. De uitstekend verreden marathon zorgde er voor, dat het team wist op te klimmen tot een 2e plaats in het eindklassement.

advertentie
advertentie