Ab van der Wiel neemt ontslag

24 september 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Ab van der Wiel heeft na de wedstrijd tegen Schalkwijk (5-1 nederlaag) zijn ontslag als trainer van Scherpenzeel-zondag genomen. Deze stap komt niet als een verrassing. Het was bekend dat de Amersfoortse trainer moeite had met (het ontbreken van) de kwaliteit binnen zijn spelersgroep. Van der Wiel zag de afgelopen maanden te weinig vooruitgang in het spel. ,,Ik houd van het spelletje, maar zie geen voetbal. Ik heb er geen plezier meer in, zie geen toekomst meer in deze groep." Daarnaast vindt de trainer ook dat hij tijdens de wedstrijden werd belemmerd in zijn coaching.

Aan het einde van het afgelopen seizoen maakte een groot deel van de zondagsectie de overstap naar de zaterdagtak. Van der Wiel toonde zich teleurgesteld; hij voelde zich in de steek gelaten. Wel werd besloten dat de zondagsectie toch aan de competitie zou beginnen. Buiten een aantal vaste waarden om, kreeg Van der Wiel hier spelers voor terug die wel hard werken, maar kwalitatief minder zijn dan de 'wegtrekkers'. In de competitie, vierde klasse, heeft Scherpenzeel nu vier grote nederlagen geleden. Binnen de zondagsectie wordt gesteld dat de spelersgroep wel degelijk vooruitgang boekt, maar de trainer denkt hier dus anders over. Om zichzelf in fysiek opzicht te beschermen, heeft Van der Wiel zijn ontslag ingediend.

Henk Aarsen, voorzitter van de vereniging, betreurt dat de trainer nu het besluit neemt op te stappen. ,,Hier schieten wij weinig mee op. Achteraf gezien had Van der Wiel beter eerder dit besluit kunnen nemen."

De vereniging vangt het vertrek van de Amersfoortse trainer voorlopig intern op. Arjan Kleton neemt de training voor zijn rekening. Gert Vermeulen coacht de spelersgroep tijdens de wedstrijden.

advertentie
advertentie