Referendum gesprek van de dag

25 september 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - De jaarlijkse lampegietersavond van maandag 24 september stond in het teken van het aankomende referendum op 26 september. Overal waar men keek liepen mensen of reden karren met daarop een tekst die aangaf ja te stemmen.

Tussen de voetgangers liep een wortel met achterop de tekst: Renswoudse grond is heel gezond.

Er wordt nooit een officieel thema verbonden aan de lampegietersavond, maar dit jaar was het referendum bij uitstek geschikt om iets op te verzinnen.

De winnende en tevens origineelste kar bleek die van de Platanenlaan. Zij hadden een kraaiennest waarop stond: “Ook al kraaien wij niet meer naar de klok, wij gaan niet met Hanen en Klokkendieven in 1 hok”. De lampionnen waren protestborden met daarop teksten als RSW NEE en STEM JA en Go Hugo! Hun eigen geschreven en gecomponeerde protestlied werd gezongen en uitgedeeld aan het publiek dat als snel stond mee te zingen. Maar ook de kar van de Molenstraat, goed voor een tweede prijs, was bijzonder mooi met een tot in detail nagemaakt gemeentehuis en een draaimolen waarop stond: “Renswoude draait zelfstandig door”. Een eensgezinder dorp dan Renswoude kan er op dit moment niet zijn in Nederland. En de uislag van het referendum? (T)ja…!.

advertentie
advertentie