Feestelijk einde kinderboekenweek

23 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - De Borgwal sloot kinderboekenweek af met een muzikale middag. Alle groepen brachten hun lied ten gehore. Groep 1 zong een lied over eendje Eline, de groepen 2 zochten een schat en probeerden deze op te graven. Ook de overige groepen zongen hun liedjes die allemaal in het teken van geheimen stonden. Groep 4 zong een heel lied in geheimtaal en groep 6 was verkleed als echte spionnen. Zij zongen niet alleen, maar hadden ook echte spionnen muziek gemaakt. Ook de hoogste groepen zetten hun beste beentje voor.

Maar de afsluiter was wel het optreden van de juffen en meesters. Op muziek van de Pink Panter en met maskers op slopen de juffen over het geïmproviseerde podium. De meesters Van de Pol en Van Barneveld kwamen er verkleed als echte ouderwetse inspecteurs achteraan. Lange regenjassen, hoedjes, een pijp en een vergrootglas, waarmee ze enkele kinderen onderzochten, zorgde voor een lachwekkende situatie.

Aan het einde van de optredens werd het gezamelijke themalied nog een keer uit volle borst gezongen en kregen de kinderen in hun eigen lokalen nog wat lekkers. Wat dat was? Dat blijft geheim.

advertentie
advertentie