Stationsweg gerenoveerd

29 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De herinrichting van de Stationsweg kan doorgaan. De gemeenteraad heeft ingestemd met een aangepast en afgeslankt voorstel van wethouder Han de Ridder. Eerder leek het plan te sneuvelen op de afwijzende houding van de meerderheid van de gemeenteraad.

In de zomer kwam wethouder Han de Ridder met een uitgebreid plan voor de herinrichting en renovatie van de Stationsweg. Ook zou de volledige riolering vervangen worden. Wout van de Kleut van de ChristenUnie stelde toen dat dit kapitaalvernietiging zou zijn. Volgens het schema zou het grootste gedeelte van de buizen pas in 2013 vervangen moeten worden. Daarom stelde wethouder De Ridder nu voor een gedeelte van de riolering te vervangen.

Ook waren er vragen over de staat van het asfalt. Wethouder Han de Ridder vertelde dat de slijtlaag versleten was en dat het noodzakelijk was die te vervangen. Gemeenteraadsleden hadden de weg bekeken maar konden geen brokken asfalt vinden. Daarom vroeg men zich af of de werkzaamheden wel noodzakelijk waren.

De Ridder stelde dat de slijtlaag echt aan vervanging toe was.

advertentie
advertentie