Weinig animo voor alternatieve triatlon

29 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - In het kader van de actie “We gaan voor een ton” organiseerde een werkgroep van de PKN gemeente De Achthoek zaterdag een alternatieve triatlon. In tegenstelling tot een gewone triatlon is zwemmen geen onderdeel. Het zwemmen is vervangen door schieten.

De organisatie van de alternatieve triatlon was in handen van Wil Koolhaas en Berto Sluimer, zij werden bijgestaan door een aantal vrijwilligers. De start en finish was bij Schietvereniging Scherpenzeel, de Schietvereniging stelde gastvrij kantine en schietbaan beschikbaar. De animo voor deze triatlon viel tege, jammer voor de oragnisatoren èn voor het financiële resultaat!

De 25 kilometer lange fietsroute was uitgezet door Thijs en Ria Wiggeman. Als ervaren leden van fietsclub het Scherpenwoud zijn zij uitstekend op de hoogte van mooiste fietspaden rondom Scherpenzeel. De route ging langs de buitenschietbaan richting de Glind en Achterveld. De deelnemers waren enthousiast over de route ,,Een prachtige route, wij zijn op plekjes geweest waar we nog nooit geweest waren'', luidde een reactie.

Ook de wandelroute van 5 kilometer was uitgezet door het echtpaar Wiggeman. Deze route ging helemaal door bossen en deels over een klompenpad. Enthousiast waren de deelnemers voor het onderdeel schieten. Onder begeleiding van ervaren schutters van |Schietvereniging Scherpenzeel konden 5 schoten gelost worden op de schietbaan. Er werd geschoten met een luchtgeweer.

Deze alternatieve triatlon kostte veel voorbereiding. De Schietvereniging had hierin een groot aandeel. Wil en Berto zijn enthousiast over die hulp. ,,De Schietvereniging heeft alles perfect geregeld. Wij wilden geld voor onze actie binnenhalen en tevens wilden wij de mensen iets anders dan anders laten doen. Je kon op alle drie onderdelen inschrijven, maar ook op één onderdeel. Ieder mag doen waar hij zin in heeft.”

In de legertent buiten werd een uitstekende catering verzorgd, er was ondermeer erwtensoep, warme chocomelk, worstje, hamburgers.

De organisatie overweegt voorzichtig dit evenement in de zomer te herhalen.

advertentie
advertentie