Valleitrekkers in het zonnetje

12 november 2007 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Valleitrekkers werd afgelopen vrijdag in het zonnetje gezet door wethouder Judith Ravestein-van Endhoven. Zij schaarde zich nadrukkelijk achter de touwtrekkers, die zich in september in Minehead drie keer lieten kronen tot Europees kampioen. De kampioensreceptie is duidelijk een teken van de verdere professionalisering van de vereniging.

Op de receptie waren naast familie, vrienden , concurrerende touwtrekteams ook sponsors uitgenodigd. De Valleitrekkers wil volgend jaar een gooi doen naar het wereldkampioenschap in Zweden, dus vandaar dat de touwtrekvereniging een actief sponsorbeleid uitvoert. Deze ontwikkelingen mogen gezien worden als goede stappen in de professionalisering. Andere uiting van de omslag die gemaakt wordt is bijvoorbeeld het opzetten van een website. Naar de buitenwereld toe wordt dus veel actiever gewerkt.

En dat mag ook. Wethouder Ravestein loofde de prestaties van de Valleitrekkers, die bij de open Europese clubkampioenschappen in de klasse tot 720 kg en de jeugdklasse goud wist te pakken. Later in het toernooi herhaalde de jeugdploeg als Nederlands team dit kunststukje en won de klasse tot 720 kg brons. Ravestein schaarde zich nadrukkelijk achter de Valleitrekkers en verklaarde het liefste zelf mee te willen naar het wereldkampioenschap volgend jaar in Zweden. In ieder geval reikte zij namens de gemeente Woudenberg de geelzwarte sjaal uit.

Touwtrekvereniging De Valleitrekkers zitten precies op de grens tussen Scherpenzeel en Woudenberg. Uiteindelijk traint het op de Laagerfseweg en dat is dus net binnen de Woudenbergse gemeente, waardoor de kampioensreceptie in partycentrum Schimmel met een Woudenbergse afvaardiging van de gemeente plaatsvond.

Op de kampioensreceptie verzorgde naast wethouder Ravestein onder meer ook iemand van de Nederlandse touwtrekbond een speech. Verder werden alle touwtrekkers naar voren gehaald. Naast een persoonlijk woord kregen zij een fles drank uitgereikt. De touwtrekkers op hun beurt vergaten niet trainers Frank ter Maaten en Evert Top in het zonnetje te zetten.

De feestelijkheden werden omlijst met een film van het EK in Minehead. Alle bezoekers kregen zo een indruk van de inspanningen die de Valleitrekkers hebben geleverd. Trainer Evert Top verzorgde hierbij het commentaar. Al deze ingrediënten zorgden voor een avondvullend programma waardoor de prijzenpakkende Valleitrekkers nog konden nagenieten van de fraaie resultaten.

Toch wordt langzamerhand de knop weer omgezet. Aankomend weekend is de eerste competitiedag van de Salland Wintercompetitie. Nog niet alle touwtrekkers, maar wel een groot gedeelte traint inmiddels weer één keer in de week. Met de eerste wedstrijd op het programma zal het nagenieten langzaam minder worden. Of er daadwerkelijk al resultaat geboekt wordt aankomende week is afwachten. De EK-zeges worden echter gekoesterd.

advertentie
advertentie