Jeugdweek in Renswoude

8 januari 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE- In de week van 14 tot en met 18 januari wordt in Renswoude een week van de jeugd gehouden. ,,Een goed initiatief", stelt wethouder Didi Dorrestijn.

Het programma start 14 januari. Via het forum op de gemeentelijke website www.renswoude.nl start een discussie met de jeugd. Er is op die dag ook een speciale hyves geopend, namelijk http://jeugdvanrenswoude.hyves.nl .

Op 16 januari wordt er op de beide basisscholen een speciale les in de groepen 7 en 8 gegeven en daarnaast kan men dan chatten met de wethouder en de burgemeester.

Donderdag 17 januari is er om 19.30 uur een speciale bijeenkomst voor ouders en jeugd in de raadzaal waar dan van gedachten zal worden gewisseld.

De dag daarna is er een 6-kamp voor 10 tot en met 15 jarigen, in het kader van de Jeugdtour Renswoude en tenslotte is er van 19.30 tot 21.30 uur een jeugdbattle in de kantine van de voetbalvereniging Renswoude. Een interactieve activiteit waarbij tal van onderwerpen aan bod komen en het gaat om de beste debater.

Alle 10 tot en 15 jarigen zijn per brief aangeschreven. ,,We hopen op een hoge opkomst, stelt Dorrestijn. Mogelijk is dit het begin van het betrekken van de jeugd bij alles wat hier speelt. Daarnaast wordt er ook een start gemaakt met Jeugdtoer Renswoude. Hoopvol is het dat ook in dat kader het eerste overleg met jeugdigen heeft plaatsgevonden. Samen is er gewoon heel veel te bereiken. Tenslotte wijst wethouder Didi Dorrestijn er op dat ook ouders van jongelui onder de 10 jaar op 17 januari welkom zijn, want ook het meedenken van die groep ouders over alles wat hun kinderen nu en in de toekomst aangaat stelt de gemeente erg op prijs.

advertentie
advertentie