"Als je je goed voelt stroomt je energie"

13 januari 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Gerrita van der Meer, 40 jaar oud, getrouwd met Marco en moeder van 3 levendige mannen, Thijs, Luuk en Timo, heeft haar eigen energiepraktijk geopend.

Nu de kinderen allemaal naar school zijn is er weer tijd voor zelfontwikkeling. "Ik ben iemand die heel graag heel veel informatie tot zich neemt. Ik was altijd druk en kon moeilijk rust vinden. Tot ik leerde over Reiki en energie. Er gebeurde iets met me. Ik leerde mezelf beter en opnieuw kennen.''

Gerrita werkte eerder bij centraal beheer en een collega ging een cursus Reiki doen. Omdat Gerrita graag nieuwe dingen leert en onderneemt besloot ze mee te gaan. "Ik was er direct door geraakt en wist dat daar mijn hart lag.''

Gerrita besloot meerdere cursussen te volgen en zelfs een erkende beroepsopleiding energiebehandeling en energie analyse. Ook rondde ze een medische basisopleiding af.

"Dit heb ik gedaan omdat als mensen met bepaalde klachten komen je wel moet weten hoe het lichaam in elkaar steekt.''

Doordat ze deze opleidingen heeft gevolgd heeft ze zich ook kunnen aansluiten bij een beroepsvereniging. "Hiervoor moet ik iedere jaar verschillende cursussen volgen. "Ik wil de klanten wel een gevoel van zekerheid bieden", legt ze uit.

Achter haar huis is de praktijk gebouwd. Een zeer goed geïsoleerde kamer, die als je binnenkomt volledige rust uitstraalt, evenals Gerrita zelf. ,,Groen is de kleur van de rust", glimlacht ze. "Voordat er iemand komt maak ik mijn hoofd helemaal leeg. Dat is belangrijk om me te kunnen concentreren. De ruimte hier draagt bij aan een comfortabel gevoel voor de mensen die hier komen.

Veel mensen zijn niet thuis in Reiki en energiebehandelingen. Gerrita realiseert zich dat heel goed. "Mensen kennen het vaak niet en vinden het daarom soms ook eng. Ik ben een gelovig mens. Wij gaan naar de kerk in Scherpenzeel. Ik ben er van overtuigd dat God mij de gave heeft gegeven om energiestromen bij mensen te herkennen en te kunnen herstellen als ze onderbroken zijn. Wel vind ik dat mensen met klachten eerst naar de huisarts moeten gaan. Wat ik probeer is de mensen meer inzicht in zichzelf te geven, zodat ze eerder signalen opvangen en meer ontspanning kunnen vinden.

De mensen die bij Gerrita komen kunnen klachten hebben, zoals vaak moe en weinig energie hebben of last van stress, gauw boos zijn en lichamelijk klachten waarvan de oorzaak onduidelijk is, etc.

Gerrita ervaart haar werk als een missie. ,,Ik denk dat ieder mens in zijn of haar leven een missie heeft. Het mooiste wat je kan doen is je talent ontwikkelen en delen.''

Een serie behandelingen begint met een intakegesprek. Tussen de afspraken zit altijd 2 weken, omdat volgens Gerrita de mensen de kans moeten krijgen dingen te laten bezinken en te overdenken. In 4 sessies kunnen de mensen het over het algemeen weer zelf en hebben ze nieuwe energie.''

Wie een afspraak wil maken met Gerrita of meer informatie wil over energiebehandelingen of workshops kan bellen naar telefoonnummer 0318-573414.

advertentie
advertentie