Ambulance sneller ter plekke

16 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL/REGIO - In de hulpverleningsregio Gelderland-Midden is de ambulance in de toekomst sneller ter plekke. Zorgverzekeraar Menzis en de provincie Gelderland geven de ambulancedienst dit jaar extra geld om de spoedeisende hulp te verbeteren.

Vooral aan de randen van het werkgebied van de regio Gelderland Midden, wordt de norm van vijftien minuten aanrijtijd te weinig gehaald. Menzis, de provincie en de ambulancedienst nemen nu hun verantwoordelijkheid en investeren in de hulpverlening om meer ambulances op tijd op de plek van een ongeluk te krijgen’’, aldus directeur zorg Bas Leerink van Menzis. Directeur Ype Schat van de regionale ambulancevoorziening Gelderland-Midden (RAV) wil dat ‘de knelgebieden niet langer uit de pas lopen met andere regio’s’.

Hulpverlening Gelderland-Midden heeft met Menzis overeenstemming bereikt over de aanschaf van een geografisch informatiesysteem en met de politie Gelderland-Midden over de aanschaf van de daarvoor noodzakelijke server en software. De zorgverzekeraar eist dat het gemiddelde overschrijdingspercentage van de 15-minuten norm in het vierde kwartaal van dit jaar wordt teruggebracht naar 12 procent voor het gehele werkgebied Gelderland Midden.

advertentie
advertentie