Jongeren chatten met B en W

17 januari 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Burgemeester K.F.H. Schorer en wethouder Didi Dorrestein waren op het gemeentehuis druk aan het chatten met verschillende jongeren uit het dorp. In het kader van de Week van de Jeugd in Renswoude konden jongeren in Renswoude via een speciaal daarvoor aangemaakte hyves chatten met de burgemeester en wethouders. En, daar was grote belangstelling voor, want meer dan 50 kinderen uit Renswoude hadden zich vooraf opgegeven. Van deze gelegenheid, om eens wat dingen aan te kaarten bij B&W die zij binnen de gemeente Renswoude belangrijk vonden, werd dan ook goed gebruik gemaakt.

“Hallo burgemeester”, werd er getypt en daarna volgden er veel vragen over trapveldjes, jongerenontmoetingsplaatsen en alles wat de jongeren maar bezig houd. Zo ontstonden er leuke gesprekken via de chat tussen burgervader Schorer en de jongeren uit Renswoude.

Ook wethouder Didi Dorrestijn geniet zichtbaar. Ook aan haar worden verschillende suggesties gedaan die voor de jongeren in het dorp belangrijk zijn. Soms ludiek, maar ook serieus. “Er was zelfs iemand die wel een jongerenraad wilde en daar ook deel van wilde uitmaken. Als we er daar nu meer van krijgen, kunnen we dat ook realiseren”, aldus Didi.

“Ik begin het al aardig te leren”, is de reactie van de wethouder, op de vraag of ze al bekend is met het chatten. “Er zijn ruim 50 kinderen die zich van te voren opgegeven hebben om met ons te chatten en vragen te stellen over onderwerpen die zij belangrijk vinden, dus we hebben wel wat te doen”.

De chatsessie lijkt voor zowel de kinderen in Renswoude als voor burgemeester en wethouders een geslaagde kans om met elkaar in contact te treden. Donderdagavond zou er een bijeenkomst voor ouders in de raadzaal zijn, maar helaas blijken de ouders minder enthousiast dan de chattende jongeren.

Vrijdag tussen 16.00 en 18.00 uur is er zeskamp in De Hokhorst en jongeren die zin hebben in een goed debat kunnen vrijdagavond deelnemen aan de Battle in de kantine van v.v. Renswoude.

advertentie
advertentie