De Valleitrekkers winnen in Salland

22 januari 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De Valleitrekkers trokken afgelopen vrijdag weer met drie teams mee in de Salland Wintercompetitie. De derde wedstrijddag werd afgewerkt in Bathmen. Ook deze week was het resultaat goed, want één team bereikte deze avond een gedeelde eerste plaats.

In de Salland Wintercompetitie doen slechts drie teams uit het westen mee, verder alleen maar touwtrekteams uit Oost-Nederland. De zestien ploegen vochten een verbeten strijd uit, waarbij de verschillen minimaal waren. De Valleitrekkers doen mee met drie teams die bestaan uit drie jeugdige touwtrekkers en drie senioren. Dat biedt voor beide kanten voordelen, omdat de jeugd tegenover meer kracht en kilo’s staat en dus harder moeten trekken. Tevens wordt het voor de senioren dan taaier. Beiden hebben dus profijt en dat is belangrijk, omdat de Wintercompetities als voorbereiding geldt op de belangrijke wedstrijden die uiteindelijk moeten leiden tot een startbewijs voor het WK in Zweden.

Met 15 punten deelde Valleitrekkers 2 de eerste plek met ttv Heure en Veense Boys. Valleitrekkers 3 vergaarde 13 punten. Met deze resultaten keerden de Valleitrekkers tevreden naar huis. Zaterdagmiddag trekt het voor de Gelderse Vallei Wintercompetitie.

advertentie
advertentie