Expositie bij dJ'ART

17 februari 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - Bij dJ'ART wordt vanaf zaterdag 1 maart tot en met zondag 16 maart een nieuwe expositie gehouden met kleurrijke schilderijen van Carla Kamstra en gestilleerde abstracte beelden van Frank Renssen. Gedurende drie achtereenvolgende weekeinden is de expositie geopend op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Daarbuiten op afspraak: 033.2771710. De vernissage vindt plaats op zaterdag 1 maart, waarbij het mogelijk is om nader kennis te maken met de deelnemende kunstenaars.

DJ'ART is gevestigd in het Doornboomspark nr. 37 in Scherpenzeel (gld), aan de rand van het centrum;richting Oosteinde.

Carla Kamstra, kunstenares en docente in beeldende vakken, heeft zich gespecialiseerd in de techniek van acrylverf. De uitdaging van dit materiaal, de spontaniteit van werken en de prachtige heldere kleuren nodigen haar uit te blijven experimenteren.

Zij laat zich inspireren door de haar omringende wereld / omgeving: zoals een deel van een interieur, de kleuren van bloemen of de indrukken van verre reizen. Ze vormen een aanleiding voor een kunstwerk; ze zijn als het ware de kapstok van haar fantasie. Zo zijn de geëxposeerde werken bij dJ'ART geïnspireerd door een langdurige reis door Italie.

Haar oeuvre is veelzijdig en krachtig; veelal halfabstract, zodat de beschouwer er creatief naar kan kijken. Vooral werken op groot formaat hebben haar voorkeur, zoals de wandschildering van 3 x 5 meter in het stadhuis van Wageningen in opdracht van de gemeente gemaakt.

Voor Frank Renssen is beeldhouwen de mogelijkheid het vormbesef, dat hij door jaren schilderen heeft opgebouwd, te vertalen in drie dimensies. Daarbij heeft hij zich verdiept in de structuur en karakteristieke eigenschappen van stenen; stenen, welke gedurende miljoenen jaren gevormd zijn onder onvoorstelbare natuurkrachten. Elke steen heeft daardoor een eigen verhaal, dat hij bij het beeldhouwen zo veel mogelijk tot zijn recht laat komen. Meestal komt hij dan uit op abstracte vormen.

Zijn fascinatie voor de natuur brengt hem echter steeds meer bij organische structuren, lijnen en vormen. Zijn voorkeur gaat uit naar serpentijn, albast, steatiet en marmer.

advertentie
advertentie