Toch weer gecross

17 februari 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van Renswoude om afgelopen week het bouwterrein Beekweide aan de Ubbeschoterweg met bouwhekken af te sluiten, zodat het crossen met motoren op het bouwterrein zou worden voorkomen heeft weinig indruk op de crossers gemaakt. Afgelopen zaterdag werden de hekken op het terrein geforceerd en crosten velen er weer lustig op los.

Het besluit van de gemeente werd breed in de kranten uitgemeten. "De maat was vol omdat er door het crossen inmiddels een behoorlijk aantal picketpalen verdwenen zijn. Verder zijn er veel obstakels in het terrein zoals: putten, aansluitingen, piketpalen etc. geplaatst zijn. Het is belangrijk dat er geen schade ontstaat aan de bouwplaats'', aldus de gemeente van Renswoude. Ook heeft bij de afwegingen tot dit besluit de ernstige geluidshinder een belangrijke rol gespeeld. Vanuit de omgeving zijn daarover klachten bij de gemeente binnen gekomen.

Het college zou met de politie hebben afgesproken dat deze erop toe zal zien dat er niet meer op het terrein gecrost wordt, maar daar was zaterdagmiddag 16 februari weinig van te merken.

Het was duidelijk te horen dat er, ondanks het verbod op het betreden van het terrein, wat duidelijk op borden te lezen was, volop werd gecrost op het bouwterrein aan de Beekweide. Meerdere motoren en quads reden hun rondjes met grote snelheid.

advertentie
advertentie