Sanering puinpad Henschotermeer

20 februari 2008 om 00:00 Nieuws

REGIO - De asbestsanering van een puinpad bij het Henschotermeer is van start gegaan. Er zal een begin gemaakt worden met het plaatsen van de containers, wasplaats, keten en hekwerk. De daadwerkelijke sanering, bestaande uit het afdekken van het verontreinigde puinpad, zal ongeveer drie werkdagen in beslag nemen. Nadat het puinpad is afgedicht, zal het verontreinigde puin duurzaam zijn afgeschermd en is geen contact mogelijk met het verontreinigde materiaal.

De asbestrestanten werden eind vorig jaar aangetroffen in één van de wandelpaden op het recreatieterrein Henschotermeer. Het betreffende pad ligt precies op de grens van de gemeenten Woudenberg en Utrechtse Heuvelrug. De al tientallen jaren geleden aangebrachte puinfundering van het pad bleek na onderzoek door de VROM-inspectie Noord-West asbestrestanten te bevatten. Direct daarop is het pad afgesloten voor het publiek. Vervolgonderzoek in opdracht van het recreatieschap wees uit dat er geen sprake is van een verontrustende situatie; wel was sanering op korte termijn geboden. De VROM-inspectie heeft ingestemd met het saneringsplan, zodat de sanering nu kan worden uitgevoerd.

De werkzaamheden worden begeleid door het gespecialiseerde bedrijf Search Ingenieursbureau b.v. uit Heeswijk.

Gedurende de werkzaamheden zal zo veilig mogelijk gewerkt worden door de aannemer. Hiervoor worden verschillende veiligheidsvoorzieningen getroffen en worden de werknemers voorgelicht. Tijdens de werkzaamheden mogen er geen recreanten op het werkterrein aanwezig zijn, zonder dat daar toestemming voor is verleend door de aannemer.

Ook is het niet toegestaan om het werkterrein buiten werktijd te betreden. Alleen als de aannemer of directievoerder daarvoor toestemming heeft gegeven, kan het werkterrein worden betreden.

advertentie
advertentie