Vuurwerk in de hand houden

7 maart 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL - De commissie Samenleving en Bestuur boog zich donderdag over de Algemene Plaatselijke Verordening. In dat stuk staat nauwkeurig beschreven wat burgers van het dorp wel en vooral ook niet mogen doen. Burgemeester Hans Colijn kan met dit stuk in de hand bepaalde activiteiten verbieden.

Gezien de rumoerige jaarwisseling in het hele land, maar ook in Woudenberg en in minder mate in Scherpenzeel, denken veel gemeenten na over maatregelen die genomen kunnen worden om de komende jaarwisseling ordelijker te laten verlopen.

De gemeente kan bijvoorbeeld bepalen dat de periode waarin legaal vuurwerk afgestoken mag worden ingekort wordt. Ook zouden er plekken aangewezen kunnen worden waar vuurwerk afgestoken mag worden. Voor de rest van het dorp zou dan een verbod gelden.

Van Deelen van de SGP zag wel heil in zo'n oplossing. ,,Ik wil het vuurwerk graag in de hand houden'', verklaarde hij. ,,Moet je niet doen. Dat is gevaarlijk'', adviseerde Mijnten, de voorzitter van de commissie, hem. Van Deelen keek hem even verbluft aan en lachte toen.

advertentie
advertentie