Bezwaren tegen Kulturhus

19 april 2008 om 00:00 Nieuws

SCHERPENZEEL – Omwonenden hebben bezwaar gemaakt tegen de inrichting van het gebied rond het Kulturhus. ,,De bezwaren zullen behandeld worden door de beroeps- en bezwarencommissie’’, vertelde wethouder Jan van Kampen de leden van de commissie Bestuur en Samenleving. De bouw gaat ondertussen voorspoedig verder.

,,Ik heb misschien een vreemde vraag’’, opperde Teun van de Weert van DS/PvdA. ,,Maar ik stel hem toch maar. In het proces is het ons niet duidelijk geworden hoe het Kulturhus er uit gaat zien. Ik kan me echter een presentatie herinneren waarin verteld werd dat de begane grond van het Kulturhus gedeeltelijk onder de grond aangelegd zal worden. Ik zie echter dat het Kulturhus gewoon op het maaiveld gebouwd wordt.’’

Jan van Kampen reageerde verbaasd op deze suggestie. Hij kon zich niet herinneren dat het Kulturhus gedeeltelijk in de grond zou komen. ,,Dat is veel te kostbaar’’, merkte hij op. Ineens ging hem een licht op. ,,Het maaiveld rond het Kulturhus wordt opgehoogd. Er zal een glooiing ontstaan.’’ ,,Ik snap nu ook waarom mensen bezwaar maken’’, zei Van de Weert.

advertentie
advertentie