Vraagtekens De Bree

8 mei 2008 om 00:00 Nieuws

Voor de twee voetbalclubs, v.v. Scherpenzeel en v.v. Valleivogels en hockeyclub De Holestick is de gemeenteraadsvergadering van aanstaande donderdag van groot belang. De gemeenteraad moet een besluit nemen over de renovatie van sportpark De Bree.

SCHERPENZEEL - Wethouder Jan van Kampen heeft een nieuw raadsvoorstel voor de renovatie van sportpark De Bree bij de raad ingediend. Als het niet aangenomen wordt, is er een probleem voor de sportclubs.

door Gerhard te Winkel

Op 1 mei 2007 gaf de gemeenteraad 2.756.000, 00 euro om het sportpark op te knappen. Toen is ook besproken dat er in het park zes voetbalvelden zouden komen, waarvan twee kunstgrasvelden. De hockeyclub zou ook een kunstgrasveld krijgen.

Het is de bedoeling dat het sportpark de aankomende zomer gerenoveerd wordt. Wethouder Jan van Kampen kwam echter in de commissie met een memo waarin stond dat de renovatie van het park duurder zal worden. Dat komt onder meer omdat gerekend is met het prijspeil van 2006. Ondertussen zijn de bouwprijzen echter gestegen.

Vooral de nieuwe kleedkamers voor de voetballers worden veel duurder dan verwacht. ,,Je kunt bijna een huis kopen voor die prijzen'', vond Johan Mulder van de SGP. De gemeente heeft ook gekozen voor kunstgrasvelden die in aanschaf duurder zijn. Door de kwaliteit van de velden is er minder onderhoud en worden de extra kosten terugverdiend.

advertentie
advertentie