Valleitrekkers oogst medailles

24 juni 2008 om 00:00 Nieuws

In Eerbeek lieten de Valleitrekkers hun goede vorm zien. Bij de zestallen tot 540 kg bleek de suprematie van De Valleitrekkers. De gouden medaille werd namelijk erg gemakkelijk binnengehaald. Een tweede gouden plak zat er echter niet in. De concurrentie was namelijk ook erg sterk. TTV Eibergen wist de klasse tot 680 kilogram te winnen. Met de tweede plaats moesten De Valleitrekkers genoegen nemen. Dat kostte hen weinig moeite, aangezien de tweede stek het maximaal haalbare was.

Tweede dag NK bij Lagerweij in Renswoude SCHERPENZEEL - Op de eerste wedstrijddag van de Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken in Eerbeek hebben de Vallietrekkers zich weer laten gelden. De touwtrekvereniging pakte drie medailles, waaronder één keer goud. Komende zaterdag wordt het NK vervolgd in Renswoude. Touwtrekvereniging Lagerweij neemt de organisatie op zich.

Veense Boys was in de klasse tot 600 kg de overwinnaar. De ploeg uit Veenendaal bleef TTV Heure voor. De Valleitrekkers pakten in deze klasse het brons. De drie medailles en het sterke optreden zorgden voor een voldaan gevoel bij De Valleitrekkers. Dit gevoel zal echter deze week alweer achter gelaten worden, omdat alle touwtrekverenigingen zich richten op de tweede dag van het NK.

Die wordt afgewerkt bij Lagerweij in Renswoude. In Eerbeek werden de Renswoudenaren achtste in de 600 kg. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur met de heren 720 kg klasse en de jeugd 560 kg klasse. ‘s Middags is het de beurt aan de heren achttallen 640 kg en de dames zestallen 420 kg. Publiek is van harte welkom om de Nederlandse top op touwtrekgebied in actie te zien en aan te moedigen. De toegang is gratis. Het jaarlijkse grote touwtrektoernooi wat TTV Lagerweij altijd begin september organiseert, vervalt dit jaar.

advertentie
advertentie