Leraar weggestuurd

8 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Over de reden van de maatregel tegen de 58-jarige leraar hullen de direct betrokkenen zich in stilzwijgen. Glashorst-directeur J. Bos stelt dat het gaat om discrete informatie en wil daarom geen commentaar geven. De leraar zelf wil niet meer kwijt dan dat het een heel vervelende situatie is.

SCHERPENZEEL - Een onderwijzer van de protestants christelijke basisschool De Glashorst in Scherpenzeel is vorige week dinsdag naar huis gestuurd. Het schoolbestuur van De Viermaster, waaronder acht basisscholen vallen, heeft de leraar voorlopig ‘vrijgesteld van werkzaamheden’ na klachten van ouders. Inmiddels is een onderzoek ingesteld. De maatregel heeft de ouders van leerlingen in groep 4 verdeeld in twee kampen.

door André van der Velde

Ouders van leerlingen van de betreffende groep 4 zijn vorige week per brief over de maatregelen geïnformeerd. Een van de betrokken ouders is Eric Kemperman. Hij heeft een zoon in groep 4 en weet wèl meer over de reden van de schorsing. ,,De kwestie is voor alle betrokkenen heel pijnlijk. Maar ik vind dat het schoolbestuur dit op een fatsoenlijke en zeer correcte manier probeert op te lossen.”

Enkele andere ouders zijn het daarmee volstrekt oneens. ,,Het is onbegrijpelijk dat we de reden van de schorsing niet te horen hebben gekregen”, aldus de moeder van een leerlinge in groep 4, die anoniem wil blijven. ,,De school zou openheid van zaken moeten geven, waarom de leraar van de ene op de andere dag wegblijft. Voor zijn leerlingen is dit een heel grote slag en zij gaan er zelfs nog van uit dat hij voor de zomer terugkomt.” Het steekt haar dat niet alle ouders met leerlingen in de betreffende groep bij de beslissing betrokken zijn geweest. ,,Voor ons kwam dit als een donderslag bij heldere hemel. Waarom is het niet eerst met alle betrokken ouders besproken? Ik ben bang dat van een mug een olifant is gemaakt.”

Zij krijgt bijval van een andere moeder met eveneens een dochter in groep 4. ,,Er worden allerlei indianenverhalen en leugens verspreid. Er is iets kleins gebeurd dat enorm wordt opgeblazen. Sommigen zien kennelijk hun kans schoon om van deze leraar af te komen. Het is echt een vies spelletje dat wordt gespeeld.” De gevolgen voor de leerlingen zijn volgens haar groot. ,,Er is nu een tweestrijd binnen de groep, en ik denk niet dat het tussen de leerlingen ooit nog goed komt.”

Directeur Henk Jonker van De Viermaster benadrukt dat het een moeilijke kwestie is. ,,Dit soort zaken maakt altijd veel emoties los. We begrijpen dat ouders er verschillend in staan, maar we kunnen hierover niet meer zeggen, omdat dit een vertrouwelijke zaak is. Het is onze plicht om zorgvuldig met de situatie om te gaan en dat doen we ook.” Jonker wil niet ingaan op de aard van het onderzoek. ,,Maar zulke maatregelen nemen we niet zomaar.”

advertentie
advertentie