Koningshoeve sluit dansseizoen af

29 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Voor een flinke groep enthousiaste toeschouwers lieten de leerlingen van de Koningshoeve hun kunsten zien. De avond werd begonnen met de groepen van 5 jaar en 8 jaar. Getooid met motorhelmen brachten zij vol enthousiasme het eerste nummer, ‘de Motormuizen’.

SCHERPENZEEL - Na een jaar lang pasjes en figuren oefenen werd het dansseizoen bij de Koningshoeve afgesloten met een demonstratieavond.

Daarna was het de beurt aan de street dance groep. Deze groep liet zien dat je met een jaar lang hard trainen tot een echte groepsprestatie kunt komen. De vele trainingsuurtjes waren terug te zien in een energieke uitvoering van ‘Let’s dance’. Vervolgens wisselden de groepen van 5 jaar, die van 8 jaar en de street dancers elkaar af met swingende nummers zoals ‘Eindelijk zomer’, ‘Vengagirls’, ‘Insane in the brain’, ‘Chips’, ‘Ping pong dans’ en ‘Dans links en rechts’.

Na al deze explosieve dansjes namen Claudia Lenten en Theo van den Brink de vloer over. Dit zeer succesvolle ballroom paar heeft namens de Koningshoeve het afgelopen seizoen veel prijzen gewonnen in de wedstrijden. Zij brachten een Engelse Wals en een Quickstep op de vloer. Na de pauze was het de beurt aan het wedstrijd paar Karen van den Bergh en Marc Valkier. Zij lieten een zeer romantische Rumba zien met enkele lifts op het nummer ‘Besame Mucho’. Deze latijnse dans werd gevolgd door een Jive. Daarna wisselden de groepen elkaar weer af met allerlei vrolijke dansjes vol choreografie. Het dansfeest werd dan ook passend afgesloten met een gezamenlijke ‘Finale Jumpen’.

advertentie
advertentie