‘Je moet je neus gewoon dichtknijpen’

29 juli 2008 om 00:00 Nieuws

Mieneke van Bruggen is de situatie voor haar huis beu. ,,Ik dacht altijd dat de dingen die in het water dreven wat troep en aanslag was, maar het is gewoon pure stront. De drollen drijven over de straat. Je moet gewoon je neus dichtknijpen”, vertelt ze. Volgens Van Bruggen is het Oosteinde het ‘vergeethoekje’ van Scherpenzeel. ,,Dit is ook niet goed voor de uitstraling van het dorp. Fietsers van de camping kwamen zaterdagmorgen langs en konden de situatie zien en de stank ruiken. Dat kan je in de toekomst toeristen kosten”, aldus Van Bruggen.

SCHERPENZEEL - De hoosbui in de nacht van vrijdag op zaterdag liet haar sporen achter op het Oosteinde. Vanaf de kruising met de Verlengde Hopeseweg tot aan de Koningshoeve dreef er zaterdag wc-papier en stront over de straat, nadat het riool geheel overstroomd was geraakt.

De brandweer verhielp de wateroverlast zaterdagmiddag van 12.30 tot ongeveer 14.00 uur. Enkele opgedroogde plakkaten wc-papier ‘sierden’ maandagochtend de straat nog. Plannen om de riolering te vervangen leven er wel bij het college van b en w. Naar verwachting wordt in 2010 de riolering vervangen, meldde wethouder Han de Ridder op 3 juni in deze krant. ,,In 2004 waren die plannen er ook al en toen is het wegens bezuinigingen niet doorgegaan. Vandaar dat ik er sceptisch tegenover sta”, reageert Mieneke van Bruggen op de plannen.

Nijpend

In de buurt wonen veel oudere mensen. De wateroverlast na een hoosbui als afgelopen zaterdagmorgen is zeker niet prettig voor hen. Zorgverleners konden niets anders dan door het water de woningen te bereiken. ,,De situatie is nijpend. Maar in 2010 pas nieuwe riolering duurt voor ons te lang”, besluit Van Bruggen.

uEnkele foto’s van de situatie op het Oosteinde zijn te vinden op www.scherpenzeelsekrant.nl.

advertentie
advertentie