Tiende keer boerenmarkt De Beek

12 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

Deze jubileummarkt vindt plaats op en om het erf van deze Hoeve, gelegen aan de Brinkkanterweg (op de grens van Woudenberg en Scherpenzeel), van 10.00 tot 16.00 uur. Ook nu zal weer geprobeerd worden de aparte sfeer te creëren, die zo kenmerkend was voor de voorgaande markten. De bezoekers kunnen artikelen kopen zoals groenten, fruit, honing, kaas en diverse andere agrarische producten, maar ook curiosa en tweede hands boeken. Ook de visboer, een ijscokar en wafelbakkers en wafelbaksters zijn aanwezig. Voor deze 10de uitvoering zullen enkele bijzondere activiteiten opgenomen worden, die uiteraard zullen passen in het geheel.

WOUDENBERG/SCHERPENZEEL - Op Hoeve ”de Beek” wordt 19 augustus voor de tiende keer een boerenmarkt georganiseerd.

Naast de markt worden er, onder leiding van gidsen, rondleidingen gegeven door een loopgraaf en kazemat van de Grebbelinie. De permanente expositie van de stichting ”Grebbelinie in het Vizier” op de zolder van de Hoeve is uiteraard ook geopend. Hier wordt met name aandacht besteed aan de mobilisatieperiode van 1939/1940, maar ook aan de periode 1940 tot 1945. Ook hier zijn gidsen aanwezig om uitleg te geven. De vereniging ”Nederland Paraat” is aanwezig met onder andere een ingerichte soldatenkamer uit de mobilisatietijd. Voor de vrouwelijke bezoekers zijn er op de deel van de Hoeve demonstraties van patchen en quilten. De kinderen worden niet vergeten, voor hen zijn er verschillende activiteiten, waaronder rijden met een minitrein, een knutselkraam en (bij goed weer) de vliegtuigjes.

Hoeve ”de Beek” is met bewijzering aangegeven. Toegang en parkeren zijn gratis.Voor nadere informatie zie www.hoevedebeek.nl.

advertentie
advertentie