Arabische Volbloed Stamboek

16 augustus 2008 om 00:00 Nieuws

RENSWOUDE - Arabische Volbloed Stamboek organiseert keuring en sport op 30 en 31-08-2008 in Renswoude. Op de terreinen van het Hippisch Centrum “de Schalm” Schalm 11, in Renswoude worden de nationale keuringen /show georganiseerd tezamen met de Arabissimo.

Men kan deelnemen in verschillende zwaarte categorieën om veelzijdigheidkampioen te worden. Onderdelen hiervoor zijn dressuur, springen, cross, speed ( renbaan ) en liberty. Bij dit laatste onderdeel wordt de volbloed op het exterieur beoordeeld, waarna het in vrijheid wordt beoordeeld en binnen een bepaalde tijd weer dient te worden aangelijnd.

Tijdens de National e Keuring worden de paarden beoordeeld door een internationale jury op uiterlijk en gangen. Dit is bij de Arabier altijd omgeven met veel show en expressie. De dagen worden ook gevuld met extra rubrieken zoals de zadelrubriek, fokgroepen en het benoemen van het favoriete in Nederland gefokte, geregistreerde en nog steeds aanwezige Arabisch Volbloed Paard, hetgeen op bijzondere wijze gepresteerd heeft in de sport, show en/of fokkerij.

De winnaar mag de World Arabian Horse Trophy in ontvangst nemen. Tevens wordt door de Dutch Arabian Racing Committee ( DARC ) de Futurity show georganiseerd op zondag 31-08-2008. Tijdens deze show wordt vooral gekeken naar de potentiële aanleg als renpaard zonder de rastypische uitstraling te vergeten. Zie voor informatie en dagindeling de website : www.avsweb.nl.

advertentie
advertentie